Tuin

Onze tuin is af! Sneller dan verwacht, scheelde helaas niet in de kosten.

Afgelopen zomer vroegen we al een aantal offertes op, een aantal reageerden niet of heel laat. We hebben het toen maar even op z'n beloop gelaten. Rond kerst wilden we opnieuw rond gaan vragen en kregen we van een vriend gegevens van een hovenier uit ons dorp.

Begin januari hadden we opnieuw contact en nu is het allemaal al geregeld! We lieten de tuin bestraten en zijn nu bezig met de rekken voor Hedera tegen de schutting. Aan de zijkant komen nog bloembakken aan de schutting en in potten.



Wij zijn klaar voor de zomer! De kosten voor de hovenier kwamen in totaal op €8.110,92. Bijkomende kosten zijn nog voor de rekken, bakken, potgrond en planten. Hopelijk vallen deze kosten mee. De Hedera is besteld, de bloemen stellen we nog even uit. Zaak is om nu de spaarrekening weer aan te vullen.

Met het vakantiegeld, de belastingteruggave en ons maandelijkse spaarbedrag hopen we snel weer op het oude niveau te zitten. Ik heb de wenselijke standen per oktober genoteerd, hopelijk motiveert dit extra om dan de spaarrekening aangevuld te hebben.

Ons volgende grote spaardoel; de badkamer. Hopelijk kan man zomer 2021 aan de slag!

Hoe gaat het bij jou, het verplicht thuisblijven en dergelijke?

Reacties

  1. This is no garden. Just a terrace with lots and lots of tiles. Pity, such a waste of real gardenspace.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We used to have a green garden. But with out three cats and the sun it was more like a catlitter. No kidfriendly zone. We will stil have plants, but our budget had reached its limit for now.

      Verwijderen
  2. Heel mooi geworden, ik zag het al voorbij komen op Instagram. Vandaag lekker in het zonnetje genieten in jullie nieuwe tuin.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Komt helemaal goed! Vanochtend al een stuk gewandeld en verder blijven we thuis. 😁

      Verwijderen
  3. Mooie stenen, alleen vind ik het te veel. Geen planten en groen, ik zie een border bij de schutting daar hebben wij siergrassen staan in onze tuin. En een stuk gras in onze tuin voor waterafvoer, alleen een tuin met tegels word warm in de zomer en bij veel regen kan het water niet de grond in.

    Zelf heb ik een hekel aan grasmaaien en snoeien maar ik kies bewust voor planten die weinig onderhoud nodig hebben en weinig / niet gesnoeid hoeven worden.

    Wat van tegels hebben jullie? Keramisch?

    Verder een mooie tuin op het groen na!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hebben voorheen altijd een tuin met veel groen gehad. Door de zon en onze katten die niet buiten onze tuin komen blijft ons gras niet lang mooi en resulteerde het in een grote kattenbak. Zelfs met extra bemesten, veel grasmaaien en sproeien. Geen fijn gevoel om daar je kinderen te laten spelen. Er komt nog groen, dat staat ook in mijn blog. 😉 Het is alleen allemaal niet gratis helaas.

      Verwijderen
  4. Wat verschrikkelijk, zo'n parkeerterrein. Ik kan me voorstellen dat het praktisch is hoor, maar zo lelijk. Daarbij draagt het ook niet echt bij aan zaken als waterafvoer, tegengaan van de opwarming, het behoud van bijen, insecten, biodiversteit, etc. Persoonlijk vind ik dat gemeentes alle woningen moeten verplichten om minimaal 1/3 van de tuin onbestraat te laten. Als je je perken volzet of vol laat groeien met beplanting, bodembedekkers of anderszins heb je geen last van katten. Er zijn zoveel meer mogelijkheden dan alleen maar van die verschrikkelijke tegels overal.
    Marjorie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daarbij hebben we ook nog bomen in onze tuin, niet de hele tuin staat op de foto.

      Verwijderen
  5. Heel praktisch op deze manier. Vwb werk ik komen mijn dagen wel door werk helaas heel hard in de gezondheidszorg. Gekke tijden.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je hoeft in ieder geval gras te maaien : )

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.