Doorgaan naar hoofdcontent

Verhuizing achter de rug

Wat is het hier lang stil geweest! Hopelijk zijn jullie er allemaal nog. ;-). Vorig weekend verhuisden wij naar onze eigen woning! Na een hele intensieve klusperiode zijn we dan eindelijk over. Over, maar nog lang niet klaar.

We hopen met een maand of twee het financiรซle plaatje helemaal op orde te hebben. De laatste betalingen voor het oude huurhuis lopen nog. Daarnaast zal er in het nieuwe huis een heel ander verbruik ontstaan. Voorheen betaalden we geen geld voor de verwarming, dit liep via de kas waar wij woonden. Daarnaast hebben we een inductiekookplaat aangeschaft. Hiervoor zullen de termijnbedragen flink veranderen.

Mijn voornemen is om jullie op de hoogte te stellen van de nieuwe situatie. Een nieuw blogbericht verschijnt snel!

Hoe gaat het allemaal met jullie?

Reacties

 1. Welkom terug! Ik leef nog & blog nog lekker door :) Ietsje minder vaak door m'n baan, maar nog steeds een paar keer per week!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, fijn dat je nou in ieder geval verhuisd bent. Benieuwd naar het vervolg. Wij verhuisden afgelopen weekend ook, maar in ons geval naar weer een huurwoning.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker! Dat zorgt voor een hoop rust. Jullie al aardig gesetteld?

   Verwijderen
 3. Fijn dat alles achter de rug is. Gelijk even een bespaartip meegeven. De inductieplaat staat op 2 aparte groepen. Deze moet je in de meterkast uitzetten na het koken. De inductieplaat heeft een enorm sluipverbruik. Scheelt echt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de tip! We gaan vanavond eens de proef op de som nemen. ๐Ÿ˜Š

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geniet van je woning! Hier helaas erg gehecht aan mijn spullen maar nu de jongste vier is merk ik dat de babyspullen langzaam losgelaten kunnen worden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat komt vast goed. ๐Ÿ˜Š Ik kan me heel goed voorstellen dat dat lastig is! Ik moet er nog niet aan denken.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!