Doorgaan naar hoofdcontent

Tweedehands verkopen

Voor de verhuizing hebben we al ontzettend geruimd en in 2016 verkocht ik dan ook voor €1.156,85! Dit deed ik via het internet; Facebook en Marktplaats. Nu we gesetteld zijn en steeds meer dozen uitgepakt worden kom ik alsnog heel veel tegen wat verkocht kan worden.

Ik merk duidelijk dat het hier in huis een stuk leger wordt, heerlijk vind ik dit. Tot nu toe verkocht ik voor €106,-. Waar ik vorig jaar nog terughoudend was tegenover mensen die €0,50 boden, nu ga ik hier mee akkoord. Opgeruimd is opgeruimd, weg is weg.

Bij die €106,- zaten twee grote verkopen; automatten voor €30,- en twee grote planten voor €20,-. De rest bestaat allemaal uit kleine bedragen. Waar ik vorig jaar nog veel verkocht via Facebook ben ik nu meer gaan richten op Marktplaats. Nu weet ik ook weer waarom ik dit minder vaak deed. Heel veel reacties, maar zo weinig mensen die hieraan gehoor geven.

Er staat nog heel wat op Marktplaats te koop, ik ben benieuwd zo met het einde van de maand zal de verkoop waarschijnlijk weer stijgen. Je merkt steeds zo'n duidelijke piek.

Hoe gaan jullie verkopen? Durven jullie Marktplaats nog aan? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Veel verkocht in 2016 zeg!
  Ik verkocht rond onze verhuizing ook voor 700€ toen. Tegenwoordig niet meer zoveel. Er staat nu wel weer aardig wat op, maar het zijn vooral kleine dingen. Kledingstukken ofzo.
  Ik houd de verkopen apart bij op mijn blog. Tot nu toe ongeveer 85€ in dit jaar. https://life4mama.blogspot.nl/p/blog-page.html?m=0
  Ik hoop dat er nog meer bijkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat schoot inderdaad hard op! €700,- is ook een flink bedrag. Ik denk niet dat we dat nog eens halen.

   Verwijderen
 2. Het verkopen heeft hier een beetje stil gelegen, maar na de verkoop van het stapelbed (150 euro.. kassa!) de smaak weer een beetje te pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zijn ook mooie bedragen! Succes met de verkoop!

   Verwijderen
 3. Wauw, wat een enorm bedrag zeg! Ik ben onder de indruk. Goed gedaan! Dat is mij nog nooit gelukt.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was echt grote opruiming ;-). Er lag nog een autoradio met navigatie van mijn man zijn oude auto. Die leverde €350,- op dus dan gaat het hard!

   Verwijderen
 4. Jep, hier verkopen we ook veel. Laatst weer een hoop boeken; 120 euro, dus voor allebei de kids 60 euro, toch weer mooi meegenomen. Dat was wel via Marktplaats. Maar via Facebook vind ik praktischer. Sneller, geen verzend-gedoe, enz. Ik houd het niet bij per jaar wat ik verkoop. Ik weet nog wel dat ik rond de 750 euro had in het begin kort na ons trouwen, omdat we toen wat grote dingen verkochten. Later hebben we nog 2x een auto verkocht (1x mijn auto en 1x manlief z'n auto; mijn auto werd vervangen door een elektrische bakfiets, dus dat bedrag werd daarin gestoken en manlief z'n auto werd vervangen door een leaseauto, dus dat bedrag ging in de buffer, want vanaf dat moment betalen we per maand bijtelling). Alles wat ik niet binnen 2/3 weken verkoop gaat naar de rommelmarkt van de kerk of de ruilwinkel, lekker snel opruimen anders blijf je ermee zitten... En net wat je zegt; veel kleintjes maken een grote! Dochterlief kreeg hier en daar 5 of 10 cent als beloning. Recent haar veel te zware spaarpot geleegd; 25 euro van ruim een jaar! En het gaat echt om mini-centjes. We sparen op haar spaarrekening een vast bedrag per maand, dus dat gaat gewoon digitaal, maar dit is toch mooi meegenomen :)...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed bezig! Bij ons beland het in de spaarpot. Daar doen we leuke dingen van maar ook de kapper betaal ik er bijvoorbeeld van.

   Verwijderen
 5. Ever wanted to get free Google+ Circles?
  Did you know you can get these ON AUTOPILOT AND TOTALLY FREE by registering on Like 4 Like?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!