Doorgaan naar hoofdcontent

Tweedehands verkopen

Voor de verhuizing hebben we al ontzettend geruimd en in 2016 verkocht ik dan ook voor €1.156,85! Dit deed ik via het internet; Facebook en Marktplaats. Nu we gesetteld zijn en steeds meer dozen uitgepakt worden kom ik alsnog heel veel tegen wat verkocht kan worden.

Ik merk duidelijk dat het hier in huis een stuk leger wordt, heerlijk vind ik dit. Tot nu toe verkocht ik voor €106,-. Waar ik vorig jaar nog terughoudend was tegenover mensen die €0,50 boden, nu ga ik hier mee akkoord. Opgeruimd is opgeruimd, weg is weg.

Bij die €106,- zaten twee grote verkopen; automatten voor €30,- en twee grote planten voor €20,-. De rest bestaat allemaal uit kleine bedragen. Waar ik vorig jaar nog veel verkocht via Facebook ben ik nu meer gaan richten op Marktplaats. Nu weet ik ook weer waarom ik dit minder vaak deed. Heel veel reacties, maar zo weinig mensen die hieraan gehoor geven.

Er staat nog heel wat op Marktplaats te koop, ik ben benieuwd zo met het einde van de maand zal de verkoop waarschijnlijk weer stijgen. Je merkt steeds zo'n duidelijke piek.

Hoe gaan jullie verkopen? Durven jullie Marktplaats nog aan? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Veel verkocht in 2016 zeg!
  Ik verkocht rond onze verhuizing ook voor 700€ toen. Tegenwoordig niet meer zoveel. Er staat nu wel weer aardig wat op, maar het zijn vooral kleine dingen. Kledingstukken ofzo.
  Ik houd de verkopen apart bij op mijn blog. Tot nu toe ongeveer 85€ in dit jaar. https://life4mama.blogspot.nl/p/blog-page.html?m=0
  Ik hoop dat er nog meer bijkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat schoot inderdaad hard op! €700,- is ook een flink bedrag. Ik denk niet dat we dat nog eens halen.

   Verwijderen
 2. Het verkopen heeft hier een beetje stil gelegen, maar na de verkoop van het stapelbed (150 euro.. kassa!) de smaak weer een beetje te pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zijn ook mooie bedragen! Succes met de verkoop!

   Verwijderen
 3. Wauw, wat een enorm bedrag zeg! Ik ben onder de indruk. Goed gedaan! Dat is mij nog nooit gelukt.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was echt grote opruiming ;-). Er lag nog een autoradio met navigatie van mijn man zijn oude auto. Die leverde €350,- op dus dan gaat het hard!

   Verwijderen
 4. Jep, hier verkopen we ook veel. Laatst weer een hoop boeken; 120 euro, dus voor allebei de kids 60 euro, toch weer mooi meegenomen. Dat was wel via Marktplaats. Maar via Facebook vind ik praktischer. Sneller, geen verzend-gedoe, enz. Ik houd het niet bij per jaar wat ik verkoop. Ik weet nog wel dat ik rond de 750 euro had in het begin kort na ons trouwen, omdat we toen wat grote dingen verkochten. Later hebben we nog 2x een auto verkocht (1x mijn auto en 1x manlief z'n auto; mijn auto werd vervangen door een elektrische bakfiets, dus dat bedrag werd daarin gestoken en manlief z'n auto werd vervangen door een leaseauto, dus dat bedrag ging in de buffer, want vanaf dat moment betalen we per maand bijtelling). Alles wat ik niet binnen 2/3 weken verkoop gaat naar de rommelmarkt van de kerk of de ruilwinkel, lekker snel opruimen anders blijf je ermee zitten... En net wat je zegt; veel kleintjes maken een grote! Dochterlief kreeg hier en daar 5 of 10 cent als beloning. Recent haar veel te zware spaarpot geleegd; 25 euro van ruim een jaar! En het gaat echt om mini-centjes. We sparen op haar spaarrekening een vast bedrag per maand, dus dat gaat gewoon digitaal, maar dit is toch mooi meegenomen :)...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed bezig! Bij ons beland het in de spaarpot. Daar doen we leuke dingen van maar ook de kapper betaal ik er bijvoorbeeld van.

   Verwijderen
 5. Ever wanted to get free Google+ Circles?
  Did you know you can get these ON AUTOPILOT AND TOTALLY FREE by registering on Like 4 Like?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…