Doorgaan naar hoofdcontent

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en de hulpstukken deed ik dan eindelijk ook weg. Verder nog wat spullen waar ik nooit meer iets mee deed. Ook al ruim ik de keuken regelmatig op (het kastje voor kastje systeem), ik kom altijd weer iets tegen. Maar goed, dan wordt het daar ook steeds leger, dat is het doel!

Ik verkocht via Marktplaats een voedingsbeha, hiervoor kreeg ik €26,00. Ik had zelf helaas de verkeerde maat gekocht en toen ik daar achter kwam was hij al gewassen. Ik betaalde er €30,- voor. Ook ging er een CatMate weg, een drinkbak met waterval voor de katten. Het ding werkt op stroom en de katten keken er niet meer naar om. Dit leverde €7,50 op. Verder staat er nog het een en ander op Marktplaats, maar dat loopt momenteel niet echt.

Ons specifieke doel de komende tijd is de zolder opruimen, we gaan daar verder verbouwen maar dan mag het wel iets leger. Iemand nog interesse in ladekasten? ;-)

Hoe gaat het opruimen bij jullie? Ik hoor graag van je!

Reacties

 1. 26,- voor die voedingsbh vind ik een heel mooi bedrag zeg! Fijn dat je hem kon verkopen

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Viel mij ook ontzettend mee. Fijn ook dat iemand er nog naar zoekt op marktplaats. Zou ik zelf niet zo snel kjjken.

   Verwijderen
 2. Spot on with this write-up, I truly suppose this website needs way more consideration. I’ll in all probability be again to learn rather more, thanks for that info. casino online

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.

Schuldenvrij!

Nou ja, niet helemaal. We hebben natuurlijk nog de hypotheek. Maar sinds gisteren zijn we schuldenvrij bij onze schoonouders!

Naar aanleiding van een tip van Mom4life heb ik besloten om mijn gegevens bij de belastingdienst ten goede van de kinderopvangtoeslag aan te passen. Ik moest twee jaar achter elkaar terug betalen. Dit jaar gaf ik beduidend minder uren op.

Vorige week kreeg ik de jaaropgave per mail binnen. Hierin stond vermeld dat ik voor 1 mei contact op moest nemen indien er te weinig uren opgegeven waren.

En zo stond er gisteren opeens bijna €1.900,- op mijn rekening! Met nog €1.250,- af te lossen bij schoonouders besloten we dit bedrag gelijk over te maken en de rest over te maken naar de spaarrekening.

Een heerlijk gevoel. Op naar het aflossen op de hypotheek. Een mail met een aantal vragen is al verzonden naar de hypotheekverstrekker. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, ik houd jullie uiteraard op de hoogte.