Doorgaan naar hoofdcontent

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en de hulpstukken deed ik dan eindelijk ook weg. Verder nog wat spullen waar ik nooit meer iets mee deed. Ook al ruim ik de keuken regelmatig op (het kastje voor kastje systeem), ik kom altijd weer iets tegen. Maar goed, dan wordt het daar ook steeds leger, dat is het doel!

Ik verkocht via Marktplaats een voedingsbeha, hiervoor kreeg ik €26,00. Ik had zelf helaas de verkeerde maat gekocht en toen ik daar achter kwam was hij al gewassen. Ik betaalde er €30,- voor. Ook ging er een CatMate weg, een drinkbak met waterval voor de katten. Het ding werkt op stroom en de katten keken er niet meer naar om. Dit leverde €7,50 op. Verder staat er nog het een en ander op Marktplaats, maar dat loopt momenteel niet echt.

Ons specifieke doel de komende tijd is de zolder opruimen, we gaan daar verder verbouwen maar dan mag het wel iets leger. Iemand nog interesse in ladekasten? ;-)

Hoe gaat het opruimen bij jullie? Ik hoor graag van je!

Reacties

 1. 26,- voor die voedingsbh vind ik een heel mooi bedrag zeg! Fijn dat je hem kon verkopen

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Viel mij ook ontzettend mee. Fijn ook dat iemand er nog naar zoekt op marktplaats. Zou ik zelf niet zo snel kjjken.

   Verwijderen
 2. Spot on with this write-up, I truly suppose this website needs way more consideration. I’ll in all probability be again to learn rather more, thanks for that info. casino online

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.