Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe hobby

Oudste zoon en ik hebben een nieuwe hobby. We wandelen wat af, met jongste zoon in de kinderwagen. Het valt me zo op, het afval dat overal maar neergegooid wordt. De laatste tijd ging ik me er steeds meer aan ergeren.

Daar moest iets aan gebeuren! En dus ruimen zoon en ik tegenwoordig op. Blikjes vissen we uit de bosjes en plastic verpakken uit de berm. In ons dorp staan veel vuilnisbakken en daar stoppen we het dan ook weer in.

Drie keer een voldaan gevoel; zoon leert het belang van opruimen en weggooien, ons dorp wordt steeds schoner en weer een wandeling in onze benen!

Ruim jij weleens op?

Reacties

 1. Ik ben gestopt met opruimen omdat hier geen prullenbaken in de buurt zijn om het afval in te doen en ik weiger ervoor te betalen(wij hebben betaalsysteem afval)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tijd voor een brief aan de gemeente!

   Verwijderen
  2. Dat kan ik me goed voorstellen Creanda, zonder de prullenbakken had ik het ook niet gedaan. Als ik toch naar het winkelcentrum loop gaat het blik daar in de container, maar anders gewoon in de gemeente prullenbak.

   Verwijderen
 2. Ja ik ruim regelmatig op. Dat doe ik samen met mijn hond. Die vindt het leuk om blikjes en plastic flesjes op te rapen en aan mij te geven. Ik gooi ze dan weer in de vuilnisbak!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed bezig! Leerzaam voor je zoon, goed voor de omgeving, en voor je gezondheid. Jammer dat er niet meer afvalbakken staan in het openbaar, zeker in gemeentes waar je moet betalen voor afval, zoals Creanda. Zelf raap ik ook altijd rotzooi op en gooi het bij het afval, maar dat doe ik zo vanzelf dat ik er niet eens zo bij stil had gestaan, tot ik jouw verhaaltje las.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is helemaal goed, een gewoonte! Het geeft me zeker een voldaan gevoel.

   Verwijderen
 4. Dat heet plogging geloof ik. Hardlopers doen het ook: hardlopen en ondertussen vuilnis opruimen. Ik vind het ook altijd erg om te zien als mensen troep in de berm hebben gegooid.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.

Schuldenvrij!

Nou ja, niet helemaal. We hebben natuurlijk nog de hypotheek. Maar sinds gisteren zijn we schuldenvrij bij onze schoonouders!

Naar aanleiding van een tip van Mom4life heb ik besloten om mijn gegevens bij de belastingdienst ten goede van de kinderopvangtoeslag aan te passen. Ik moest twee jaar achter elkaar terug betalen. Dit jaar gaf ik beduidend minder uren op.

Vorige week kreeg ik de jaaropgave per mail binnen. Hierin stond vermeld dat ik voor 1 mei contact op moest nemen indien er te weinig uren opgegeven waren.

En zo stond er gisteren opeens bijna €1.900,- op mijn rekening! Met nog €1.250,- af te lossen bij schoonouders besloten we dit bedrag gelijk over te maken en de rest over te maken naar de spaarrekening.

Een heerlijk gevoel. Op naar het aflossen op de hypotheek. Een mail met een aantal vragen is al verzonden naar de hypotheekverstrekker. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, ik houd jullie uiteraard op de hoogte.