All electric warmtepomp

Recent deden wij twee grote aankopen, allereerst lieten we een all electric warmtepomp installeren, waardoor wij nu helemaal van het gas af zijn. De besparing op gas zal niet heel groot zijn, ons gas verbruik was al minimaal doordat wij alleen gas gebruikten voor het douchen. Maar aangezien deze warmtepomp weer een stuk zuiniger is zullen de kosten voor de elektra nagenoeg gelijk blijven. Dus het zorgt ook niet gelijk voor een stijging van de elektrakosten. De kosten hiervoor waren €12.000,00.

Halverwege januari deed ik de aanvraag voor de subsidie en vanochtend kreeg ik al bericht. We krijgen binnen een week €2.925,00 gestort op onze lopende rekening. Dit bedrag gaat gelijk weer door naar onze spaarrekening. Deze is gelukkig niet leeg, maar mag wel weer lekker aangevuld worden.


Reacties

  1. Ik ben benieuwd waar jullie hier voor mee verwarmden? En ik ben benieuwd hoe de warmtepomp bevalt, wij hebben sinds een jaar een hybride warmtepomp.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Toen wij twee en een half jaar geleden gingen verbouwen hebben wij vloerverwarming aan laten leggen en sindsdien verwarmden wij met een hybride warmtepomp. Maar, doordat wij allebei in het wereldje zitten van de installatietechniek hadden wij nu de wens om over te gaan op all electric. We vonden een koper voor het hybride systeem en toen was het financieel mogelijk om er een te plaatsen.
      Het bevalt goed, hij is weer een stuk zuiniger, we douchen nu ook elektrisch en toch verbruikt hij net zoveel als het hybride systeem, maar de kosten voor het gas zijn natuurlijk komen te vervallen.

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.