Doorgaan naar hoofdcontent

Goede doelen

Laatst hadden we het op mijn werk over goede doelen, dit zette me toch wel aan het denken. Geef ik aan goede doelen? Wij geven geen maandelijks bedrag aan een vast doel. Voorheen deed ik dit wel, maar nu heb ik besloten om op een andere manier meerdere doelen te ondersteunen.

Vorige week liep ik de supermarkt binnen en kreeg ik een folder aangereikt. Rond kerst gaat een groep mensen uit ons dorp een reis maken naar een derdewereldland waarvoor zij houdbare artikelen aan het verzamelen zijn. Ik heb bij mijn wekelijkse boodschappen een pot jam en een pak koffie gekocht en deze aan de organisatie gegeven.

Aan de deur komen bij ons niet heel veel collectes, we wonen in het buitengebied en lang niet iedere collectant neemt de moeite om deze buitenwijk ook te lopen. In ons nieuwe huis zal de deurbel wel vaker gaan. Collectanten aan de deur geef ik altijd geld, zij nemen de moeite om naar jou toe te komen en dit waardeer ik zeer. Toen ik jonger was liep ik zelf voor het epilepsiefonds, dit heb ik een jaar of vijf gedaan. Toen ik fulltime ben gaan werken was het voor mij geen optie meer. De beste tijd om aan te bellen is rond etenstijd en dat lukte niet met mijn werktijden.

Wat nu helemaal in is (voor mijn gevoel dan) is jezelf laten sponsoren wanneer je gaat hardlopen, wandelen of fietsen. Om mij heen zijn er heel wat mensen die hardlopen voor KiKa, wandelen voor Huntington en fietsen voor een huis. Omdat ik het zeker bewonder dat ze hun tijd opofferen om geld op te halen voor een goed doel sponsor ik standaard €10,00.

Kinderpostzegels werden de afgelopen weken ook weer verkocht, bij ons zijn ze niet aan de deur geweest. Ik ga ze alsnog via internet bestellen, ik verstuur veel kaarten en vind dit dan ook een nuttige ondersteuning.

Steunen jullie maandelijks een vast doel of pakken jullie het net zo aan als ons? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. Ik gaf altijd gul aan goede doelen, maar sinds ik weet dat veel goede doelen in dure panden zitten, veel dure bestuursleden hebben vind ik het toch een beetje geld geven waar het niet op de goede plek terecht komt.
    Ik geel liever aan de goede doelen waar je goederen geeft i.p.v. geld, geeft me toch meer het gevoel dat wat ik geef ook daar komt waar het nodig is, zeker omdat ik zelf niet bepaald veel te besteden heb.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij geven maandelijks vrij veel aan goede doelen. Als ik het jaarlijks op een rijtje zet denk ik wel eens: daar had ik flink van kunnen aflossen of op vakantie. Maar we kiezen er samen voor om vrijgevig te zijn naar anderen. In ons eigen land en in andere landen. Soms wel een beetje oppassen dat je niet zoveel weggeeft dat je niet meer aan je eigen doelen toekomt. We proberen daar een goede balans in te vinden. Als ons huis is afgelost kunnen we namelijk van nog minder rondkomen en blijft er meer over om uit te delen. Dat is uiteindelijk onze toekomstvisie.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!