Doorgaan naar hoofdcontent

Goede doelen

Laatst hadden we het op mijn werk over goede doelen, dit zette me toch wel aan het denken. Geef ik aan goede doelen? Wij geven geen maandelijks bedrag aan een vast doel. Voorheen deed ik dit wel, maar nu heb ik besloten om op een andere manier meerdere doelen te ondersteunen.

Vorige week liep ik de supermarkt binnen en kreeg ik een folder aangereikt. Rond kerst gaat een groep mensen uit ons dorp een reis maken naar een derdewereldland waarvoor zij houdbare artikelen aan het verzamelen zijn. Ik heb bij mijn wekelijkse boodschappen een pot jam en een pak koffie gekocht en deze aan de organisatie gegeven.

Aan de deur komen bij ons niet heel veel collectes, we wonen in het buitengebied en lang niet iedere collectant neemt de moeite om deze buitenwijk ook te lopen. In ons nieuwe huis zal de deurbel wel vaker gaan. Collectanten aan de deur geef ik altijd geld, zij nemen de moeite om naar jou toe te komen en dit waardeer ik zeer. Toen ik jonger was liep ik zelf voor het epilepsiefonds, dit heb ik een jaar of vijf gedaan. Toen ik fulltime ben gaan werken was het voor mij geen optie meer. De beste tijd om aan te bellen is rond etenstijd en dat lukte niet met mijn werktijden.

Wat nu helemaal in is (voor mijn gevoel dan) is jezelf laten sponsoren wanneer je gaat hardlopen, wandelen of fietsen. Om mij heen zijn er heel wat mensen die hardlopen voor KiKa, wandelen voor Huntington en fietsen voor een huis. Omdat ik het zeker bewonder dat ze hun tijd opofferen om geld op te halen voor een goed doel sponsor ik standaard €10,00.

Kinderpostzegels werden de afgelopen weken ook weer verkocht, bij ons zijn ze niet aan de deur geweest. Ik ga ze alsnog via internet bestellen, ik verstuur veel kaarten en vind dit dan ook een nuttige ondersteuning.

Steunen jullie maandelijks een vast doel of pakken jullie het net zo aan als ons? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. Ik gaf altijd gul aan goede doelen, maar sinds ik weet dat veel goede doelen in dure panden zitten, veel dure bestuursleden hebben vind ik het toch een beetje geld geven waar het niet op de goede plek terecht komt.
    Ik geel liever aan de goede doelen waar je goederen geeft i.p.v. geld, geeft me toch meer het gevoel dat wat ik geef ook daar komt waar het nodig is, zeker omdat ik zelf niet bepaald veel te besteden heb.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij geven maandelijks vrij veel aan goede doelen. Als ik het jaarlijks op een rijtje zet denk ik wel eens: daar had ik flink van kunnen aflossen of op vakantie. Maar we kiezen er samen voor om vrijgevig te zijn naar anderen. In ons eigen land en in andere landen. Soms wel een beetje oppassen dat je niet zoveel weggeeft dat je niet meer aan je eigen doelen toekomt. We proberen daar een goede balans in te vinden. Als ons huis is afgelost kunnen we namelijk van nog minder rondkomen en blijft er meer over om uit te delen. Dat is uiteindelijk onze toekomstvisie.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…