Doorgaan naar hoofdcontent

Rondslingerend geld

Een tijd lang hebben we gebruik gemaakt van een speedboot, een erfstuk van de broer van man. De boot lag op een trailer en stond in de kas van schoonouders. Wanneer wij er mee wilden gaan varen moesten we gebruik maken van de helling in een naburig dorp. Voor deze helling was een hellingspas verplicht, hierop zette je geld en voor €5,- ging de slagboom omhoog. De kosten voor het te water laten en het eruit halen waren per keer dus €10,-. Daarbij kwamen nog de brandstofkosten en zo was het toch iedere keer weer een prijzig uitje.

Nu wij zoon hebben werd de speedboot niet meer gebruikt en besloten schoonouders om deze te verkopen. Dit gebeurde een aantal maanden terug en wij waren nog in bezit van twee pasjes. Man had al een aantal keren aangegeven dat hier nog borg op zat en dat hij deze nog in wilde leveren. Ondertussen had ik ze al een aantal keren in de hand gehad en weer weggelegd omdat het toch enigszins uit de dagelijkse route is. 

Afgelopen dinsdag kwamen we er dan toch vlakbij in de buurt en besloten we de pasjes weg te brengen. Toen mijn man het over borg had dacht ik aan €5,- per pasje, bij het inleveren kregen we €20,- per pasjes, in totaal €40,-, terug! Dat was toch een mooie meevaller en dit bedrag is weer in onze spaarpot gegaan.

Komen jullie weleens rondslingerend geld tegen? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Heel soms. Een keer 50 euro in de jaszak van manlief. Wat een verrassing!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zijn altijd fijne meevallers! Ik kom ook wel eens wat geld tegen, maar meestal zijn het kleine bedragen, een euro of zo. Maar je weet maar nooit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kreeg vroeger mijn zwarte horecaloon in contanten van 10 en 20 euro uitbetaald. Die briefjes deed ik dan in boeken, zodat ik niet ergens een hele stapel geld in mijn studentenkamer had liggen (voor grijpgrage bezoekers van huisgenoten bijvoorbeeld). Verschillende boeken waren dan ook voor verschillende uitgavenposten (boodschappen, uitgaan, kleding, etc). Eigenlijk betaalde ik alleen mijn huur+verzekeringen giraal. Ai, ik dwaal af...
  Ik trok laatst een boek uit de kast en daar zat gewoon 100 euro in! jeej! geen idee met welk doel ik het erin gestopt heb, maar het voelt nu in ieder geval als de loterij winnen! :) (ik heb toen gelijk nog een paar oude boeken uitgeschud, maar helaas)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is zeker een leuk bedrag zeg! Goed dat je de moeite hebt genomen om die pasjes in te leveren.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat is een leuke borg idd!! we hebben vast wel eens meevallers maar ik kan me ze nu niet herrineren. altijd leuk iig ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!