Doorgaan naar hoofdcontent

Rondslingerend geld

Een tijd lang hebben we gebruik gemaakt van een speedboot, een erfstuk van de broer van man. De boot lag op een trailer en stond in de kas van schoonouders. Wanneer wij er mee wilden gaan varen moesten we gebruik maken van de helling in een naburig dorp. Voor deze helling was een hellingspas verplicht, hierop zette je geld en voor €5,- ging de slagboom omhoog. De kosten voor het te water laten en het eruit halen waren per keer dus €10,-. Daarbij kwamen nog de brandstofkosten en zo was het toch iedere keer weer een prijzig uitje.

Nu wij zoon hebben werd de speedboot niet meer gebruikt en besloten schoonouders om deze te verkopen. Dit gebeurde een aantal maanden terug en wij waren nog in bezit van twee pasjes. Man had al een aantal keren aangegeven dat hier nog borg op zat en dat hij deze nog in wilde leveren. Ondertussen had ik ze al een aantal keren in de hand gehad en weer weggelegd omdat het toch enigszins uit de dagelijkse route is. 

Afgelopen dinsdag kwamen we er dan toch vlakbij in de buurt en besloten we de pasjes weg te brengen. Toen mijn man het over borg had dacht ik aan €5,- per pasje, bij het inleveren kregen we €20,- per pasjes, in totaal €40,-, terug! Dat was toch een mooie meevaller en dit bedrag is weer in onze spaarpot gegaan.

Komen jullie weleens rondslingerend geld tegen? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Heel soms. Een keer 50 euro in de jaszak van manlief. Wat een verrassing!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zijn altijd fijne meevallers! Ik kom ook wel eens wat geld tegen, maar meestal zijn het kleine bedragen, een euro of zo. Maar je weet maar nooit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kreeg vroeger mijn zwarte horecaloon in contanten van 10 en 20 euro uitbetaald. Die briefjes deed ik dan in boeken, zodat ik niet ergens een hele stapel geld in mijn studentenkamer had liggen (voor grijpgrage bezoekers van huisgenoten bijvoorbeeld). Verschillende boeken waren dan ook voor verschillende uitgavenposten (boodschappen, uitgaan, kleding, etc). Eigenlijk betaalde ik alleen mijn huur+verzekeringen giraal. Ai, ik dwaal af...
  Ik trok laatst een boek uit de kast en daar zat gewoon 100 euro in! jeej! geen idee met welk doel ik het erin gestopt heb, maar het voelt nu in ieder geval als de loterij winnen! :) (ik heb toen gelijk nog een paar oude boeken uitgeschud, maar helaas)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is zeker een leuk bedrag zeg! Goed dat je de moeite hebt genomen om die pasjes in te leveren.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat is een leuke borg idd!! we hebben vast wel eens meevallers maar ik kan me ze nu niet herrineren. altijd leuk iig ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…