Doorgaan naar hoofdcontent

Extra inkomsten

2017 was opnieuw een mooi jaar voor extra inkomsten. Via verschillende kanalen heb ik extra geld verdiend. Deze inkomsten zijn allemaal naar de spaarrekeningen en het aflossen gegaan.

Panelwizard
Ik vulde enquêtes in voor Panelwizard, per vraag krijg je hierbij uitbetaald. Alle beetjes helpen denk ik dan maar, ik krijg maar weinig uitnodigingen. In totaal verdiende ik €10,60.

Waardevolle mening
Dit is ook een website waarvoor ik enquêtes invul. Per mail krijg je een uitnodiging, kom je in aanmerking en kun je de enquête in zijn geheel invullen dan wordt het bijgeschreven bij je saldo. Vanaf €10,00 kun je een uitbetaling aanvragen, dit gaat in VVV-bonnen. In totaal kreeg ik dit jaar twee bonnen thuisgestuurd t.w.v €20,00. Het saldo tot nu toe is €2,75.

Euroclix
Ook bij Euroclix vul ik enquêtes in, daarnaast kun je punten verzamelen door via de website door te klikken naar een webshop en krijg je punten bijgeschreven wanneer iemand via jouw account aanmeldt. Heb je ook interesse? Meld je dan via deze link aan en ontvang ook gelijk 150 clix.

Dit jaar liet ik een keer €150,- uitbetalen en laatst kreeg ik nog €25,- bijgeschreven. Het saldo tot nu toe is 611 clix. Het gaat niet zo vlot, mijn doel is dan ook in eerste instantie om tot 2.000 clix te sparen.

Tweedehands verkopen via Marktplaats en Facebook
Als laatste verkochten we nog heel wat spullen via Marktplaats en Facebook. Ik wil graag minderen met spullen en dit ook dit jaar weer aardig gelukt. Voor veel items heb ik slechts een paar euro gekregen, onze klapper is de garagedeur. Deze verkochten we voor €100,-. Onze totale opbrengst kwam uit op; €533,55. Er staan nu al weer heel wat items online, het huidige verkoopbedrag voor 2018 staat alweer op €46,55.

In totaal hebben we in 2017 €739,15 bij elkaar gespaard. Voor 2018 is de stand €57,05. Op naar opnieuw een knaljaar qua verkopen en een leger huis aan het einde van 2018!

Hoe zijn jullie verkopen en bijverdiensten gegaan? Zijn jullie hier nog actief mee bezig of vinden jullie het de moeite niet waard? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. Mooi overzicht en flinke inkomsten zeg! Ik heb lang niet zoveel verkocht en bijverdiend in 2017. 435 Euro ongeveer. Maar de maand januari is mooi begonnen moet ik zeggen. Daar geef ik aan het eind van de maand weer een overzichtje van.
    Opruimen en een beetje geld verdienen vind ik een mooie combi!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als ik het bij jou zo leeg, ben je ook al aardig 'uitverkocht'. Bij ons vind ik nog steeds spullen.. Het blijft me verbazen.

      Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…