Kleur in de tuin

Vorig jaar april knapten we onze tuin op. Het geheel bestaat nu uit twee grasveldjes, waarvan een met een schommel voor zoon. Om de kijk van de achterburen te beperken besloten we om vijf bomen te planten, die zijn nu al zodanig in bloei dat het een mooi groen geheel is.

De vorige eigenaar plaatste een blokhut in de tuin, man maakte hier vorig jaar hangers aan en toen kreeg ik voor moederdag twee mooie hangplanten. Dit jaar besloten we om diezelfde planten ook te gebruik in de bloembakken.

Man werkte tot afgelopen september in de kas. De buurman verbouwt mooie planten en we mochten dit jaar drie planten voor €10,- uitzoeken. We kozen er negen uit, twee voor aan de blokhut, drie en drie in een grote pot en een op de tuintafel. De potten hadden we nog van vorig jaar, toen stonden er Geraniums in, nu zijn het Petunia's geworden. In totaal rekenden we dus €30,00 af.

Omdat we potgrond te kort kwamen moesten we nog even langs het tuincentrum. We kochten 20 liter potgrond en betaalden hiervoor €4,89. In het tuincentrum stonden de Petunia's van de buurman ook te koop aangeboden. De potten die wij die ochtend kochten voor 3 voor €10,00, stonden daar voor de prijs van €7,99 per stuk te koop. Wanneer we bij het tuincentrum de planten aangeschaft hadden, had dit ons €71,91 gekost, we hebben dus €41,91 uitgespaard door gebruik te maken van onze connecties!

Voor €34,89 is onze tuin weer zomerklaar. Een wens voor volgend jaar is het plaatsen van bakken met aardbeien aan de schutting. Man wil dit op een creatieve manier aanpakken en denkt hier nog over na, Verder willen we nog de achterwand laten begroeien met Hedra, we hopen hier ook dit jaar nog mee aan de slag te gaan.

Hoe gaat het met jullie tuin, is het al zomer klaar? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. Hier moet er echt nodig onkruid gewied worden. Ik word er eigenlijk een beetje niet goed van. Het is zooooo veel....

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tip: koop alvast 1 aardbeienplantje, er komen zo snel jongen aan dat je er volgend jaar alvast een bak mee kunt vullen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.