Doorgaan naar hoofdcontent

Airmiles

Schoonouders sparen al jaren Airmiles en een tijdje terug kregen ze de melding dat er een houdbaarheid datum aan de miles vastzat. Voor november moesten er 30.000 miles besteed worden. Door de jaren werden er wel regelmatig miles ingeleverd voor dagjes uit en korting op de boodschappen maar het saldo was nog niet echt gezakt.

Van de week mochten we mee kijken of er nog wat tussen zat voor ons. Er worden aanbiedingen gehanteerd waarbij er deels Airmiles ingeleverd moeten worden, maar waar ook nog een geldbedrag voor betaald moet worden. Daarnaast heb je de 'Miles Only' artikelen, deze kun je aanschaffen door alleen maar Airmiles in te leveren.

Er stonden een aantal items op ons wensenlijstje en deze kwamen ook terug op de website. In totaal bestelden we voor ons en voor schoonouders; twee Tefal koekenpannen 24 cm, een Tefal koekenpan 28 cm, een blender, twee eenpersoonsdekbedhoezen en een tweepersoonsdekbedhoes. Inclusief de 'verzendkosten' (bijna 600 airmiles) gaven we voor 27.000 Airmiles uit. Het leuke is dat je ook de waarde in geld kunt zien; namelijk €268,-.

Een leuke besparing, indien we het zelf hadden moeten kopen waren we uiteraard duurder uit geweest. Schoonouders waren blij met de hulp, het internet is natuurlijk wel lastig. ;-) Daarnaast hebben ook zij weer een koekenpan en twee dekbedovertrekken. De overige Airmiles willen ze besteden door ze in te zetten als korting op de boodschappen. De Airmiles leveren bij ons ook korting op.

Wat doen jullie met de Airmiles? Of vinden jullie het niet de moeite om deze te sparen? Ik hoor graag van jullie!


Reacties

 1. Ik heb een tijd lang airmiles voor een stichting gespaard. Sinds daf is afgeschaft door airmiles spaar ik ze voor mezelf, maar het gaat niet zo hard.
  Kan je op de website van airmiles dat bekijken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja op de website staan het aantal Airmiles, als hij gekoppeld is aan je Bonuskaart zie je ze ook in een wekelijks mailtje voorbij komen.
   Ik dacht wel te zien dat schenken aan een goed doel ook kon. Ik weet het alleen niet zeker.

   Verwijderen
 2. Goed bezig! Ik hou hier van. Mijn man rijdt veel kilometers voor zijn werk en zo verdienen wij heel veel airmiles. Als ik iets nodig heb kijk ik eerst bij de airmilesshop of die het ook hebben. Verder probeer ik ook dingen te bestellen die je helemaal met airmiles kunt kopebn, dus zonder bijbetaling.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Slim! Ik kijk ook regelmatig bij Eurosparen van Optimel, daar lopen de kortingen ook hoog op. Wij hebben deze keer ook alleen voor Miles Only gekozen, het kostte ons dus helemaal niets.

   Verwijderen
 3. Ik heb laatst mijn Airmiles bij bol.com ingeleverd voor korting!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.