Doorgaan naar hoofdcontent

Waterafrekening

Vorige week kregen we per mail de eindafrekening voor het water. In 2014, in ons tweepersoons huishouden verbruikten wij 113m2. Een doel voor 2015 was het zuiniger omgaan met water. Minder lang douchen, minder in bad en opletten wat we in de was gooien.

In 2015 kregen we onze zoon en werden we een driepersoons huishouden. Meer was, zoon gaat drie keer per week in het grote bad en iedere avond worden spenen en dergelijke uitgekookt. Ons verbruik: 111m2. Er zal iets veranderd zijn want ondanks dat we gezakt zijn moeten we €3,16 bijbetalen. Ons maandbedrag blijft €15,-.

Voor 2016 opnieuw het doel om te zakken. Het uitkoken zal over een tijd stoppen en ook als je kijkt naar het douchen zijn er nog mogelijkheden.

Zijn jullie gezakt met jullie waterverbruik? Of zitten jullie al op het laagst mogelijke verbruik? Ik hoor graag van jullie.

Reacties

 1. Aan het uitkoken van spenen etc zal het niet liggen. Je betaalt hooguit 1 euro per 1000 liter. Dat is per liter 0,001 cent. Ik neem aan dat je geen liters water gebruikt voor het uitkoken. Als je uitgaat van 1/2 liter per dag, gebruik je per jaar voor het uitkoken €0,1825 aan water. Een liter per dag zou dus het dubbele kosten: 36,5 cent per jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat maakt inderdaad niet veel. Maar alle beetjes schelen. ;-) Bij het uitkoken was ik eerst alles af. In een afwasteil. Daarna vul ik de teil met schoon water en spoel ik alles om. Dan kook ik het uit in 1,5 liter water. Het gaat om spenen, flessen en mijn kolf materiaal. Dus ik denk dat het toch 3 liter per dag is.

   Daar gaat het verder niet om. Water is iets kostbaars en daar wil ik gewoon zuiniger mee omgaan. Veel besparing qua geld zal er inderdaad niet in zitten. Bedankt voor je reactie.

   Verwijderen
  2. Doe je dat iedere dag? Nooit zo vaak gedaan bij onze kids... Maar goed, dat is ook persoonlijk natuurlijk. Ik vond het overdreven en draaide alles mee in de vaatwasser.

   Verwijderen
  3. Ik zie nu je reactie pas. Na gebruik kook ik alles uit. Nu een keer in de twee dagen omdat ik van alles een aantal stuks heb.

   Verwijderen
 2. 2 personen: 1 volwassene en een tiener, de laatste 8 jaar zeventien kuub per jaar. 17 ja.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Werken scheelt, hè. Ik ben twee/drie dagen van huis (de kinderen ook) dus gebruik dan tussen 8 - 6 geen water. Nu jij ook werkt, zul je dat misschien ook gaan merken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet niet wat we per maand verbruiken maar straks zal dat inderdaad wel duidelijk worden. Bedankt voor je reactie.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.