Doorgaan naar hoofdcontent

Waterafrekening

Vorige week kregen we per mail de eindafrekening voor het water. In 2014, in ons tweepersoons huishouden verbruikten wij 113m2. Een doel voor 2015 was het zuiniger omgaan met water. Minder lang douchen, minder in bad en opletten wat we in de was gooien.

In 2015 kregen we onze zoon en werden we een driepersoons huishouden. Meer was, zoon gaat drie keer per week in het grote bad en iedere avond worden spenen en dergelijke uitgekookt. Ons verbruik: 111m2. Er zal iets veranderd zijn want ondanks dat we gezakt zijn moeten we €3,16 bijbetalen. Ons maandbedrag blijft €15,-.

Voor 2016 opnieuw het doel om te zakken. Het uitkoken zal over een tijd stoppen en ook als je kijkt naar het douchen zijn er nog mogelijkheden.

Zijn jullie gezakt met jullie waterverbruik? Of zitten jullie al op het laagst mogelijke verbruik? Ik hoor graag van jullie.

Reacties

 1. Aan het uitkoken van spenen etc zal het niet liggen. Je betaalt hooguit 1 euro per 1000 liter. Dat is per liter 0,001 cent. Ik neem aan dat je geen liters water gebruikt voor het uitkoken. Als je uitgaat van 1/2 liter per dag, gebruik je per jaar voor het uitkoken €0,1825 aan water. Een liter per dag zou dus het dubbele kosten: 36,5 cent per jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat maakt inderdaad niet veel. Maar alle beetjes schelen. ;-) Bij het uitkoken was ik eerst alles af. In een afwasteil. Daarna vul ik de teil met schoon water en spoel ik alles om. Dan kook ik het uit in 1,5 liter water. Het gaat om spenen, flessen en mijn kolf materiaal. Dus ik denk dat het toch 3 liter per dag is.

   Daar gaat het verder niet om. Water is iets kostbaars en daar wil ik gewoon zuiniger mee omgaan. Veel besparing qua geld zal er inderdaad niet in zitten. Bedankt voor je reactie.

   Verwijderen
  2. Doe je dat iedere dag? Nooit zo vaak gedaan bij onze kids... Maar goed, dat is ook persoonlijk natuurlijk. Ik vond het overdreven en draaide alles mee in de vaatwasser.

   Verwijderen
  3. Ik zie nu je reactie pas. Na gebruik kook ik alles uit. Nu een keer in de twee dagen omdat ik van alles een aantal stuks heb.

   Verwijderen
 2. 2 personen: 1 volwassene en een tiener, de laatste 8 jaar zeventien kuub per jaar. 17 ja.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Werken scheelt, hè. Ik ben twee/drie dagen van huis (de kinderen ook) dus gebruik dan tussen 8 - 6 geen water. Nu jij ook werkt, zul je dat misschien ook gaan merken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet niet wat we per maand verbruiken maar straks zal dat inderdaad wel duidelijk worden. Bedankt voor je reactie.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!

Spaarsaldo (vervolg)

Ik blogde gisteren over ons spaarsaldo; hoe het daar mee staat en hoe we het in willen vullen in de toekomst. Ik had niet verwacht dat er zodanig veel reacties zouden volgen, vooral niet die waarin ik uitgemaakt wordt voor leugenaar.

Bij deze wil ik benadrukken; natuurlijk willen wij de buffer omhoog, de schuld bij schoonouders zo snel mogelijk aflossen en zuinig leven. Maar daarnaast willen we ook genieten van het leven, uitkijken naar de komst van ons kindje en daar mooie foto's van hebben als ons kindje op gaat groeien. Het was onze keus om de camera aan te schaffen, de juiste keus? Laten we dat maar in het midden houden.

Ik wil iedereen bedanken voor de reacties, al zou ik het op prijs stellen wanneer ik in mijn waarde gelaten wordt.