Doorgaan naar hoofdcontent

Aanrijding #2

Hoe staat het er voor met de afhandeling van de aanrijding? Even kort voor diegene die het gemist hebben. Op 23 juni ben ik aangereden terwijl ik naar mijn werk fietste. Hierbij is mijn fiets beschadigd en heb ik mijn linker elleboog gebroken.

Gelukkig komt er schot in de zaak. Twee weken na de aanrijding heb ik verschillende instanties gebeld om te informeren hoe het ervoor stond. De man die mij aangereden heeft had het schadeformulier wel ingestuurd naar zijn tussenpersoon maar deze hadden het nog niet opgepakt. Na wat meer uitleg bleek dat Delta Lloyd deze zaak zelf op wilde pakken aangezien het om materiĆ«le schade en letsel gaat. Eind vorige week kreeg ik bericht dat ze meneer schuldig achten en ze me uit gaan betalen. 

Ik moest een heel formulier invullen en foto's sturen van de fiets met schade. Beetje jammer, de fiets is al gerepareerd en net na de aanrijding heb ik er nooit aan gedacht foto's te maken. Ik werk naast een fietsenzaak en mijn fiets is daar dan ook gelijk gebracht. Drie dagen na het ongeluk was mijn fiets al klaar. Toen ik hem op wilde halen kreeg ik te horen dat ik maar even moest betalen of ik moest de verzekering toezegging tot betaling laten doen.

De reparatiekosten: €338,25. De verzekering gaf in eerste instantie geen reactie en afgelopen week kreeg ik te horen dat ze alles alleen met mij afhandelen en niet met derden. Dus betaalde ik de kosten van mijn fiets en sparen we deze maand iets minder. 

Wat betreft mijn eigen risico, deze moet ik zelf betalen. Na betaling kan ik een procedure in gang zetten om het geld te verhalen bij mijn zorgverzekering. Wat een rompslomp. Nooit had ik gedacht dat er zoveel bij zou komen kijken en nog belangrijker dat er dus verwacht wordt dat je je eigen risico en de reparatie kosten kunt betalen.  Gelukkig hebben wij de middelen maar ik kan me goed voorstellen dat er heel wat gezinnen zijn die hierdoor in de problemen komen.

Met mijn arm gaat het gelukkig iets beter. Maar ik ben er voorlopig nog niet. Op naar 8 augustus dan worden er weer foto's gemaakt. 

Hebben jullie weleens een aanrijding gehad? Hoe is dat verlopen? Ik hoor graag van jullie! 

Reacties

 1. Ik heb jaren (in de jaren 90) geleden een aanrijding gehad met letsel. Ik kreeg toen bijna twee jaar later een vergoeding voor de pijn en ongemak. Eigen risico was er toen nog niet.
  Voor mijn werk handel ik aansprakelijkstellingen af voor de gemeente. Onze verzekeraar vergoedt niet alleen de daadwerkelijke schade maar ook smartegeld en de eigen bijdrage van de zorgkosten. Als je hebt moeten verzuimen en het kost geld (in sommige cao's krijg je de eerste twee dagen niet uitbetaalt oid).
  Ik zou contact opnemen met de verzekeraar van de tegenpartij en aangeven dat welke kosten je hebt gemaakt en dat je verwacht dat ze die vergoeden.
  Beterschap en succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Altijd vervelend een aanrijding.
  Als de aansprakelijkheid is erkend wordt de schade aan de fiets vergoed, net als het eigen risico van de zorgverzekeraar, evt reiskosten, evt huishoudelijke hulp. Houd de gemaakte onkosten bij. Daarnaast heb je recht op smartengeld.
  Meestal komt er een expert namens de aansprakelijke partij bij je thuis die samen met jou de schadeposten doorloopt een alvast een adequaat voorschot bespreekt.
  Ik wens je een goed herstel.
  groet,
  M.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben benieuwd of ik inderdaad nog bezoek krijg. Ik heb sowieso alles al genoteerd en doorgegeven; mijn gemiste werkuren en de brandstofkosten van het met de auto moeten ipv met de fiets.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo (vervolg)

Ik blogde gisteren over ons spaarsaldo; hoe het daar mee staat en hoe we het in willen vullen in de toekomst. Ik had niet verwacht dat er zodanig veel reacties zouden volgen, vooral niet die waarin ik uitgemaakt wordt voor leugenaar.

Bij deze wil ik benadrukken; natuurlijk willen wij de buffer omhoog, de schuld bij schoonouders zo snel mogelijk aflossen en zuinig leven. Maar daarnaast willen we ook genieten van het leven, uitkijken naar de komst van ons kindje en daar mooie foto's van hebben als ons kindje op gaat groeien. Het was onze keus om de camera aan te schaffen, de juiste keus? Laten we dat maar in het midden houden.

Ik wil iedereen bedanken voor de reacties, al zou ik het op prijs stellen wanneer ik in mijn waarde gelaten wordt.

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…