Doorgaan naar hoofdcontent

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een uitdaging worden, maar met de voorraad in de diepvries moet het toch mogelijk zijn om de komende maand te zakken in de uitgaven aan boodschappen. Deze week gaf ik €41,44 uit en mochten we onverwachts bij mijn schoonouders mee-eten. Er hoeven dus zeker te weten geen extra boodschappen gehaald te worden, er ligt nu zelfs tot en met volgende week dinsdag eten klaar.

Budget uitdaging week 1; gehaald!

Zetten jullie jezelf weleens op een budget? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ik eet 1 keer in de 3 weken 'uit de kasten' en doe die week in principe geen boodschappen om zo te bezuinigen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat deed ik voorheen ook, maar nu ik strakker inkoop is mijn voorraad een stuk beperkter. Wel staan er regelmatig restjes dagen op de planning.

   Verwijderen
 2. Oh wat een lekkere meevaller zeg! Ja hoor, wij hebben het afgelopen week gedaan. We zijn heel creatief geweest en de restjes die in de vriezer zaten zijn nu ook op. Vanmiddag mogen we ons "laatste" weekgeld pakken voor aankomende week en dan hebben we volgende week weer nieuwe loon. En we komen niks tekort, hebben voldoende fruit nog in huis, vlees ook dus dat gaan we wel redden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lekker vooruitzicht. Geeft altijd rust vind ik, weten dat je voorraad hebt.

   Verwijderen
 3. Niet echt. Ik probeer wel soms een weekje wat goedkoper te eten door bepaalde gerechten te kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo eten wij komende week weer pannenkoeken. 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Extra geld is mooi meegenomen, maar heb je afgesproken met de baas van man dat hij dit soort bijklussen mag doen? Mijn buurman is er ooit om ontslagen en kreeg nog forse boete van belastingsdienst toe op de koop.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe gaat het met je budget-uitdaging? Hoop dat het ook goed met jou en de baby gaat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed! Ik zal morgenavond weer eens bloggen! We hebben dinsdag de 20-weken echo. Spannend weer!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!

Spaarsaldo (vervolg)

Ik blogde gisteren over ons spaarsaldo; hoe het daar mee staat en hoe we het in willen vullen in de toekomst. Ik had niet verwacht dat er zodanig veel reacties zouden volgen, vooral niet die waarin ik uitgemaakt wordt voor leugenaar.

Bij deze wil ik benadrukken; natuurlijk willen wij de buffer omhoog, de schuld bij schoonouders zo snel mogelijk aflossen en zuinig leven. Maar daarnaast willen we ook genieten van het leven, uitkijken naar de komst van ons kindje en daar mooie foto's van hebben als ons kindje op gaat groeien. Het was onze keus om de camera aan te schaffen, de juiste keus? Laten we dat maar in het midden houden.

Ik wil iedereen bedanken voor de reacties, al zou ik het op prijs stellen wanneer ik in mijn waarde gelaten wordt.