Fitbit

Naast de koopstop heb ik mezelf nog een uitdaging opgelegd. In een poging om gezonder te gaan leven en dan vooral meer te gaan bewegen besloot ik om een Fitbit aan te schaffen. Een Fitbit houdt je activiteiten over de dag bij, het is een horloge die onder andere je hartslag meet.

Ik zocht op internet naar reviews, er zijn er namelijk nogal wat te koop. Via Euroclix kocht ik uiteindelijk de Fitbit Inspire HR bij Bol.com. Hiervoor betaalde ik €95,-. Dit spaarde ik in een spaarpot, ik deed er zo'n drie maanden over. Doordat ik er echt bewust voor aan het sparen ben geweest kan ik zo van mijn aankoop genieten!

In een onderzoek las ik dat aangeraden wordt om iedere dag 10.000 stappen te zetten. Dit is dan ook mijn doel! Het horloge meet je stappen en staat in verbinding met een app op je telefoon. Je krijgt dus heel de dag door berichtjes om je te motiveren.

Werkt voor mij echt uitstekend. Ik heb de Fitbit inmiddels ruim drie maanden en ben er zeer over te spreken. Ik pak vaker de fiets, loop veel meer en merk het echt aan mijn conditie, mijn lijf en mijn hoofd. Want wandelen is nog steeds hét middel om mijn gedachten op een rijtje te zetten.

Inmiddels heb ik twee avonden een vaste wandelpartner, dus ook mijn sociale leven heeft een extra boost gekregen. Ik heb er zelfs een nieuwe vriendin bij, doordat ik een oproep deed op Instagram.

Het enige minpuntje van de Fitbit; als ik mijn was opgevouwen had kreeg ik complimenten omdat ik zo goed zou hebben gezwommen. Haha, deze functie staat inmiddels dan ook uit.

Maak jij gebruik van een stappenteller of iets vergelijkbaars?

Reacties

 1. Ja, al jaren fan van fitbit. Helaas ook wel de ervaring gehad dat ze 2x binnen een jaar kapot gingen maar goede service van bol.com om het op te lossen. Nu een nieuwer model die als het goed is, minder kwetsbaar is op die punten. Tot nu toe al 10 maanden tevreden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben door jou op de Fitbit uitgekomen! Dus bedankt nog voor de tip. 😃

   Verwijderen
 2. Ja, ik heb ook een Fitbit! Al meerdere jaren. Zeker als ik 's ochtends ga hardlopen haal ik dagelijks 10.000 stappen. Ik vind het een ideaal ding.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.