Spaardoel

De facturen van de warmtepomp en de auto volgden in dezelfde week. Dus twee keer het limiet verhogen en de factuur voldoen. Dat deed wel een beetje pijn kan ik zeggen. Jaren aan het sparen en zo wordt er bijna €30.000,00 afgeschreven.

Door deze beide uitgaves daalde onze spaarrekening flink. De spaarrekening is gelukkig niet leeg. Dit was uiteraard een voorwaarde voor aanschaf van de warmtepomp en auto. We moeten hierdoor niet in de problemen komen wanneer er een onverwachte aankoop gedaan moet worden.

Onze buffer is wel gedaald door deze uitgaven. Ons doel is om deze zo snel mogelijk weer op €5.000,00 te hebben. Mochten er zich voor die tijd flinke kosten voordoen, kunnen we dit alsnog betalen om dat wij ook geld gereserveerd hebben staan voor onze kinderen. Dit is in totaal ruim €8.000,00. 

Voor nu hebben we de maand oktober als deadline aangemerkt. We krijgen halverwege februari de eindafrekening van de elektra en het gas. Daarnaast zal natuurlijk de belastingaangifte volgen en ook de uitbetalingen van het vakantiegeld. De kinderbijslag sparen wij ook en we gaan dit jaar niet op vakantie.

Het loon is ook weer binnen, dus momenteel staat er alweer ruim €700,00 op de buffer spaarrekening.

Reacties