Doorgaan naar hoofdcontent

Afrekening energie

Toen wij het huis hier gingen huren hebben wij eerst veel verbouwd voordat wij in september 2013 ingetrokken zijn. In de tijd dat we aan het verbouwen zijn geweest is het energieverbruik niet realistisch geweest. In januari 2014 kregen we de afrekening en kregen we een laag maand bedrag toegezegd. Omdat we pas drie maanden in het huis gewoond hadden was het voor ons niet duidelijk wat het maandbedrag zou moeten zijn. In 2014 hebben we geen aanpassingen gedaan en zijn we met het maandbedrag akkoord gegaan.

In januari 2015 kregen we de afrekening van 2014, we moesten meer dan €300,- bijbetalen. Best een bedrag, waar ik wel van schrok. Om energie te besparen besloten we om de droger minder tot niet te gaan gebruiken en hebben we bij de Ikea een droogrek van €10,00 aangeschaft. In september kregen we onze zoon en in de kraamweek is de droger dan ook een aantal keren gebruikt. Ik denk dat hij in 2015 zo'n 25 keer gedraaid heeft. En vorige week kregen we opnieuw de afrekening. Inclusief de toegezegde korting vanuit United Consumers krijgen we €292,42 terug! Dat is een winst van €282,42. Dit komt niet alleen van de droger, ook op andere manieren besparen we op de elektriciteit. Dit zal ik in een volgend blog bericht verwerken.

Deze maand gaat dit bedrag in ieder geval naar onze spaarrekening waar we niet aan kunnen komen. Een mooie aanvulling op het vaste maandbedrag wat automatisch overgemaakt wordt na ontvangst van mijn loon.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…