Doorgaan naar hoofdcontent

Afrekening energie

Toen wij het huis hier gingen huren hebben wij eerst veel verbouwd voordat wij in september 2013 ingetrokken zijn. In de tijd dat we aan het verbouwen zijn geweest is het energieverbruik niet realistisch geweest. In januari 2014 kregen we de afrekening en kregen we een laag maand bedrag toegezegd. Omdat we pas drie maanden in het huis gewoond hadden was het voor ons niet duidelijk wat het maandbedrag zou moeten zijn. In 2014 hebben we geen aanpassingen gedaan en zijn we met het maandbedrag akkoord gegaan.

In januari 2015 kregen we de afrekening van 2014, we moesten meer dan €300,- bijbetalen. Best een bedrag, waar ik wel van schrok. Om energie te besparen besloten we om de droger minder tot niet te gaan gebruiken en hebben we bij de Ikea een droogrek van €10,00 aangeschaft. In september kregen we onze zoon en in de kraamweek is de droger dan ook een aantal keren gebruikt. Ik denk dat hij in 2015 zo'n 25 keer gedraaid heeft. En vorige week kregen we opnieuw de afrekening. Inclusief de toegezegde korting vanuit United Consumers krijgen we €292,42 terug! Dat is een winst van €282,42. Dit komt niet alleen van de droger, ook op andere manieren besparen we op de elektriciteit. Dit zal ik in een volgend blog bericht verwerken.

Deze maand gaat dit bedrag in ieder geval naar onze spaarrekening waar we niet aan kunnen komen. Een mooie aanvulling op het vaste maandbedrag wat automatisch overgemaakt wordt na ontvangst van mijn loon.

Reacties

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!