Doorgaan naar hoofdcontent

Afrekening energie

Toen wij het huis hier gingen huren hebben wij eerst veel verbouwd voordat wij in september 2013 ingetrokken zijn. In de tijd dat we aan het verbouwen zijn geweest is het energieverbruik niet realistisch geweest. In januari 2014 kregen we de afrekening en kregen we een laag maand bedrag toegezegd. Omdat we pas drie maanden in het huis gewoond hadden was het voor ons niet duidelijk wat het maandbedrag zou moeten zijn. In 2014 hebben we geen aanpassingen gedaan en zijn we met het maandbedrag akkoord gegaan.

In januari 2015 kregen we de afrekening van 2014, we moesten meer dan €300,- bijbetalen. Best een bedrag, waar ik wel van schrok. Om energie te besparen besloten we om de droger minder tot niet te gaan gebruiken en hebben we bij de Ikea een droogrek van €10,00 aangeschaft. In september kregen we onze zoon en in de kraamweek is de droger dan ook een aantal keren gebruikt. Ik denk dat hij in 2015 zo'n 25 keer gedraaid heeft. En vorige week kregen we opnieuw de afrekening. Inclusief de toegezegde korting vanuit United Consumers krijgen we €292,42 terug! Dat is een winst van €282,42. Dit komt niet alleen van de droger, ook op andere manieren besparen we op de elektriciteit. Dit zal ik in een volgend blog bericht verwerken.

Deze maand gaat dit bedrag in ieder geval naar onze spaarrekening waar we niet aan kunnen komen. Een mooie aanvulling op het vaste maandbedrag wat automatisch overgemaakt wordt na ontvangst van mijn loon.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!