Doorgaan naar hoofdcontent

Vaste lasten

Aan het begin van deze maand hebben we voor onszelf alle vaste lasten eens op een rijtje gezet. De nieuwe bedragen voor energie en gas hadden we intussen terug gekregen en hierdoor konden we een realistisch overzicht maken. Voor alle vaste lasten hebben we gekeken wat we per maand weg moeten zetten om deze lasten op te kunnen vangen. Voorheen betaalden we de verzekering van onze enige auto in een keer. Dit kwam neer op ongeveer €850,-, veel geld wat van de spaarrekening afgehaald werd. Door het bedrag door twaalf te delen en het iedere maand op een rekening te zetten hoeven we niet langer een greep in ons spaargeld te doen.

Dit hebben we ook gedaan voor de begrafenisverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, BSR, SVHW en bureaukosten en uurtarief van de gastouder. Ik gebruik zelf twee lopende rekening. Op de ene rekening staat mijn besteedbaar inkomen, voor de boodschappen en overige kosten. Op de andere rekening komt mijn loon binnen en worden alle vaste lasten afgeschreven. Zo kan ik nooit geld uitgeven wat gereserveerd is voor een last. Iedere maand wordt na het ontvangen van mijn loon het spaarbedrag en het besteedbaar inkomen overgeschreven naar de spaar- en lopende rekening.

Heerlijk vind ik het, het overzicht en precies weten waar je aan toe bent. Sinds ik begin 2015 gestart ben met het noteren van al mijn uitgaven merk ik dat ik veel bewuster met mijn geld omga. Het is nu echt een sport om zo weinig mogelijk uit te geven en zo veel mogelijk te sparen. Dat is nu best een kunst met de luiers die er doorheen vliegen, maar ook hier valt goed op te besparen. Ideetje voor een volgend blogbericht!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!