Doorgaan naar hoofdcontent

Op naar een koophuis

Mijn hobby's zijn lezen, haken en naaien. Sinds ongeveer 2,5 jaar, zolang als ik getrouwd ben, heb ik er een nieuwe hobby bij. Onze financiën! Ik houd sinds april 2015 alle uitgaven bij in een Excel bestand op mijn One Drive bij mijn Hotmail account. Zo kan ik het overal inzien en aanpassen en weet ik altijd waar ik aan toe ben.

Ik zal me even voorstellen, ik ben 26 jaar en getrouwd met mijn man, 27 jaar. In september 2013 zijn we getrouwd en vanaf dat moment wonen we samen in een huurhuis. Het huis dat we huren is van het bedrijf van mijn schoonouders waar mijn man ook medewerker is. We huren het dan ook tegen een gereduceerd tarief. Al snel zijn er drie katten bijgekomen en sinds september 2015 hebben we ook een zoontje mogen verwelkomen. Dagelijks ben ik bezig met onze inkomsten, uitgaven en mogelijkheden om te sparen. We willen beiden graag een koophuis, een zekerheid voor de toekomst waar we op willen aflossen om zo op hogere leeftijd lagere woonlasten te hebben. Momenteel weten we wat we kunnen lenen en zijn we in ons huidige dorp aan het kijken voor een ander huis. We hebben allebei wat eisen en willen dan ook in de tussentijd ons eigen vermogen laten groeien om eventueel een prijsklasse hoger te kunnen gaan kijken. Of om in ieder geval een zo laag mogelijke hypotheek te hoeven nemen.

Op dit blog wil ik graag mijn ervaringen met het consuminderen en het traject naar het kopen van een huis met jullie delen.

Reacties

 1. Leuk, een nieuwe blog. Ik heb even alles teruggelezen op deze regenachtige zondagmorgen. Door je reactie bij het rijke wijf zag ik je blog. Ik ga je volgen en zet je op mijn leeslijst. Veel plezier met alles en hopelijk wordt de spaarpot flink gevuld en kunnen jullie een lage hypotheek afsluiten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je leuke reactie! We gaan de goede kant op en houden je op de hoogte ;-). Lief dat je ons gaat volgen, doen wij ook! Fijne dag

   Verwijderen
 2. Leuk, ik ken je nog niet maar zag wel wat interessante blogjes. Zelf blog ik ook, over financiën, besparen, kinderen en mijn Moestuinproject. Succes met sparen!
  Wat voor werk doe je?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welkom! One 2 follow dus, ik zal zo eens komen neuzen bij je. Ik werk 24 uur als receptioniste bij een autobedrijf. :-)

   Verwijderen
 3. Hi 'Op naar een koophuis'
  Via Google belandde ik op je website.
  Mijn naam is Renée Lamboo-Kooij en ik ben freelance journaliste, onder andere voor tijdschrift Flair. Hiervoor schrijf ik de rubriek Waar Doet Ze Van, over de financien van vrouwen in de doelgroep. Over wat er binnenkomt en wat er weer uitgaat, etc. Het is anoniem, dus geven we iedereen die meedoet een alternatieve voornaam. Ik zou jou willen vragen of je het leuk vindt om mee te werken aan deze rubriek?
  Hoor graag van je.
  Groeten, Renée Lamboo-Kooij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Renée, mijn excuses, ik schrijf graag maar ik ben wat minder actief met het lezen van mijn mail.. Mocht u nog interesse hebben,dan heb ik deze ook! Groetjes!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!