Doorgaan naar hoofdcontent

Op naar een koophuis

Mijn hobby's zijn lezen, haken en naaien. Sinds ongeveer 2,5 jaar, zolang als ik getrouwd ben, heb ik er een nieuwe hobby bij. Onze financiën! Ik houd sinds april 2015 alle uitgaven bij in een Excel bestand op mijn One Drive bij mijn Hotmail account. Zo kan ik het overal inzien en aanpassen en weet ik altijd waar ik aan toe ben.

Ik zal me even voorstellen, ik ben 26 jaar en getrouwd met mijn man, 27 jaar. In september 2013 zijn we getrouwd en vanaf dat moment wonen we samen in een huurhuis. Het huis dat we huren is van het bedrijf van mijn schoonouders waar mijn man ook medewerker is. We huren het dan ook tegen een gereduceerd tarief. Al snel zijn er drie katten bijgekomen en sinds september 2015 hebben we ook een zoontje mogen verwelkomen. Dagelijks ben ik bezig met onze inkomsten, uitgaven en mogelijkheden om te sparen. We willen beiden graag een koophuis, een zekerheid voor de toekomst waar we op willen aflossen om zo op hogere leeftijd lagere woonlasten te hebben. Momenteel weten we wat we kunnen lenen en zijn we in ons huidige dorp aan het kijken voor een ander huis. We hebben allebei wat eisen en willen dan ook in de tussentijd ons eigen vermogen laten groeien om eventueel een prijsklasse hoger te kunnen gaan kijken. Of om in ieder geval een zo laag mogelijke hypotheek te hoeven nemen.

Op dit blog wil ik graag mijn ervaringen met het consuminderen en het traject naar het kopen van een huis met jullie delen.

Reacties

 1. Leuk, een nieuwe blog. Ik heb even alles teruggelezen op deze regenachtige zondagmorgen. Door je reactie bij het rijke wijf zag ik je blog. Ik ga je volgen en zet je op mijn leeslijst. Veel plezier met alles en hopelijk wordt de spaarpot flink gevuld en kunnen jullie een lage hypotheek afsluiten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je leuke reactie! We gaan de goede kant op en houden je op de hoogte ;-). Lief dat je ons gaat volgen, doen wij ook! Fijne dag

   Verwijderen
 2. Leuk, ik ken je nog niet maar zag wel wat interessante blogjes. Zelf blog ik ook, over financiën, besparen, kinderen en mijn Moestuinproject. Succes met sparen!
  Wat voor werk doe je?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welkom! One 2 follow dus, ik zal zo eens komen neuzen bij je. Ik werk 24 uur als receptioniste bij een autobedrijf. :-)

   Verwijderen
 3. Hi 'Op naar een koophuis'
  Via Google belandde ik op je website.
  Mijn naam is Renée Lamboo-Kooij en ik ben freelance journaliste, onder andere voor tijdschrift Flair. Hiervoor schrijf ik de rubriek Waar Doet Ze Van, over de financien van vrouwen in de doelgroep. Over wat er binnenkomt en wat er weer uitgaat, etc. Het is anoniem, dus geven we iedereen die meedoet een alternatieve voornaam. Ik zou jou willen vragen of je het leuk vindt om mee te werken aan deze rubriek?
  Hoor graag van je.
  Groeten, Renée Lamboo-Kooij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Renée, mijn excuses, ik schrijf graag maar ik ben wat minder actief met het lezen van mijn mail.. Mocht u nog interesse hebben,dan heb ik deze ook! Groetjes!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…