Doorgaan naar hoofdcontent

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoeveelheid, maar ik zette de inhoud van twee zakken al te koop op internet en de reacties vallen helemaal niet tegen. Doordat schoonzus veel medicatie slikte wisselde ze nogal van maat en heeft ze kleding van maat 38 tot en met maat 50.

Voor het helpen wilde zwager graag een vergoeding geven. Ik heb aangegeven dat dit echt niet hoefde, maar hij stond er op. We hebben nu een afspraak gemaakt. Ik houd de helft van het bedrag en daarnaast houdt ik de kleding die ik pas en ook zal dragen. Heel eerlijk, mijn kledingkast kan dit dus momenteel ook goed gebruiken. Ik heb al wel gemerkt dat dit me ook erg aangrijpt. Nadat zwager zaterdag weer vertrokken was heb ik heel de dag met een knoop in mijn maag gelopen.

Hoe is het gesteld met jullie kledingkast? Merken jullie ook dat het bewuster met geld omgaan effect heeft op de kwaliteit van je kleding? Ik vind een kledingstuk ook al snel te duur en laat het dan maar hangen. Ik hoor graag van jullie!Reacties

 1. Omdat we al een tijdlang een klein inkomen hebben en voorlopig ook extra geld uitgeven aan opleiding van dochter, schiet het kopen van kleding er al een tijd bij in. En dat begin ik te merken. Heb nu nog een zeer beperkte garderobe. Maar ach...dat komt t.z.t. wel weer.
  Wat fijn dat je het op zo'n manier hebt geregeld met je zwager. Lijkt me wel opletten dat hij je niet ziet in de kleren van zijn overleden vrouw.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed dat je de moeite neemt om het zo aan te pakken. En wat mooi dat een deel van de kleding door jou gedragen gaat worden. Dat moet een mooie herinnering zijn aan je schoonzus. Ik denk dat er heel veel mensen zijn die de 11 zakken kleding rucksichtslos in de kledingcontainer hadden gegooid of erger nog naar de stort hadden gebracht. Sterkte met de emoties die bij het omruimen komen kijken. Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik koop veel tweedehands kleding, wel van goede kwaliteit. Zo heb ik langzamerhand mijn kledingkast weer redelijk op niveau. Moet ook vaker wisselen i.v.m de overgang (zweten!), dus ben blij dat er weer iets meer is om af te wisselen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moet ook nodig weer mijn basics vervangen alleen kan de energie er niet voor vinden/ opbrengen, dus die gaten in m'n shirt negeer ik maar. Vest er over en niemand die er iets van ziet. 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap dat jullie het zo geregeld hebben! Ik loop er graag netjes bij, maar vind het ook weleens lastig om geld aan kleding uit te geven. Toch is het af en toe noodzakelijk, en geniet er dan ook van! Koop goede basics, die overal bij passen en je goed staan..kan even pijn doen in de portomonnee, maar is beter voor het milieu en gaan jaren mee. En anders 2ehands, al is dat ook kwestie van geluk hebben soms ;-) Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ook vooral tweedehands kleding hangen.

  Wat lief dat je je zwager zo helpt. Het lijkt me niet niks om die kleding zo door je handen te laten gaan. Daar kleven natuurlijk toch allerlei emoties aan.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een mooie manier om nog te kunnen helpen!!

  ik koop meestal wel nieuw (vind marktplaats zo'n gedoe en je kan niet passen) de kringloop ben ik nog niet geweest hier.. moet er nog steeds een x naartoe... maar als dat kleding hangt naar mn zin zou ik t wel kopen idd. probeer langzamerhand de kasten ook op te ruimen, maar vind t moeilijk.. bij de kids is t makkelijker.. die groeien er bijna elk jaar uit.. :p maar mijn maat verandert nauwelijks dus dat is geen criterium om weg te kunnen gooien... broeken slijten vooral op de knieen.. door t op de grond zitten bij de kids.. maar ja kunnen dan nog prima tegenwoordig :p wel me net laten verleiden toch bij miss etam te bestellen.. korting op denim... en wou wel graag 2 nieuwe broeken dus nu toch maar besteld..(toch ook wel fijn om naar een verjaardag een broek zonder gat op de knie aan te kunnen doen ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Normaal gesproken koop ik niet veel kleding. Sinds mei ben ik echter 23 kilo afgevallen waardoor ik niks meer pas. Voor de zomer zal ik echt een nieuwe basis moeten kopen. Ik kies dan wel voor goede kwaliteit.
  Groet, Ikkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. nee, doordat ik veel minder kleding koop kan ik juist een goede kwaliteit kopen die heel lang meegaat en toch ben ik minder geld kwijt.
  Tweede hands wil met mijn smaak niet echt lukken. Alles wat er hangt is erg donker en dat wil ik echt niet. Het zijn ook geen passende stukken. Ik heb erg lange benen en ben erg smal, daarom draag ik vooral jurken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Your blog was absolutely fantastic!
  Great deal of great information & this can be useful some or maybe the other way.
  Keep updating your blog,anticipating to get more detailed contents.
  หนังดราม่า

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!