Doorgaan naar hoofdcontent

Waterverbruik

Door onze verhuizing kregen we opnieuw een eindafrekening voor ons waterverbruik in het huurhuis. Ons termijnbedrag stond op €15,-. Sinds 18 april 2016 tot en met 23 januari 2017 verbruikten wij 88m3.

Aan voorschotten betaalden we in totaal €105,00. De eindafrekening kwam neer op €130,30 en dus wordt er nog €25,30 afgeschreven. Dan is het oude huis weer voor een deel afgesloten.

Het voorschot van de vorige bewoners van ons koophuis stond op €12,00. Omdat we nu bij moesten betalen heb ik besloten om het voorschot te verhogen naar €20,00. Liever te veel betalen en aan het eind nog wat terug krijgen.

Er zijn nog wel wat waterbesparende maatregelen getroffen. We kochten een nieuwe Miele wasmachine in plaats van onze tweedehandse gekregen wasmachine. Daarnaast liep er in het huurhuis een wc constant door. In de koopwoning werken de toiletten naar behoren, dus ik verwacht dat dit ook gaat schelen.

Wat betreft het verbruik in de badkamer, hier zal ook het een en ander veranderen. Van een groot hoekbad naar een smal gietijzeren bad zal er minder in bad gegaan worden en wanneer er wel in bad gegaan wordt zal er heel wat minder water nodig zijn om het te vullen. Ik ben benieuwd, we wachten het weer af.

Zijn er bij jullie nog veranderingen mbt het waterverbruik? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Zo'n constant doorlopende WC scheelt behoorlijk.
  Ik voerde hier wat kleine aanpassingen door, die positief doorwerken op het waterverbruik. Zo ligt er een literfles met water in de stortbak van het toilet. Ook zitten er een soort dopjes in de kranen die ervoor zorgen dat er minder water uit de kraan komt, met toch een goede straal.

  Hopelijk is het waterverbruik in je nieuwe huis lager.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop het ook! We wachten het af. Die fles water zouden we ook nog in het toilet boven kunnen doen. Eens even navragen bij man. ;-)

   Verwijderen
 2. Een van mijn zoons werkt sinds oktober niet meer thuis en ik denk dat dat een stuk scheelt op ons waterverbruik. Nu zijn er nog twee volwassenen continu thuis, mijn man werkt op vrijdag vaak thuis. Wij hebben 17 kub minder verbruikt en zaten nu op een verbruik van 149. Vind ik best netjes met vier volwassenen. We willen tzt het toilet op de badkamer vervangen want die heeft geen spoelstop. Het water in onze woonplaats is erg hard en daar wordt wat aan gedaan. Daar wachten we op. We spoelen het toilet vaak door met opgevangen douchewater, water uit kruiken, het ligbad gebruiken we niet, heb geen vaatwasser en was alleen af als er voldoende afwas staat. Dat laatste is niet altijd handig want eenmaal daags een afwas voor vier personen is best groot.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook heel netjes! En je doet al veel om je waterverbruik te beïnvloeden. Succes!

   Verwijderen
 3. Wij met een gezin van 4, dit jaar 134 m3. Vorig jaar nog 145 m3. Hopelijk kunnen we het volgend jaar onder de 134 m3 krijgen, maar we krijgen een derde kindje dus ben benieuwd of het gaat lukken..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een goede dalende lijn! Maar ik kan me best voorstellen dat het niet haalbaar is. Voor een klein kindje is best wel wat water nodig.

   Verwijderen
 4. 2 personen al 10 jaar <20m3, Geen bad, wel een vaatwasser, geen tuin. Zal mij benieuwen hoe het gaat als kind een puber wordt dan schijnen ze meer water te gaan verbruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is erg netjes! Het schijnt dat je douche dan inderdaad iets langer bezet is. Haha

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…