Doorgaan naar hoofdcontent

Verandering in de kinderopvang

Met wijzigingen in werkdagen zijn er automatisch wijzigingen in de kinderopvang. Zoon ging in 2016 twee dagen in de week, 20 uur, naar een gastouder bij ons in het dorp. De kosten hiervoor waren €5,20 per uur. Nu we zijn verhuist wonen we zelfs dichterbij dus wij blijven gebruik maken van deze gastouder.

Via officieel bericht gaf de gastouder aan een prijs wijziging door te gaan voeren per 1 januari 2017. De kosten worden per uur €5,35. Een stijging van €0,15 per uur. Best een flinke stijging, maar daar tegenover staat het feit dat ik voor zoon alleen nog maar bekers, speen en luier in hoef te pakken. Brood, fruit, drinken en lekkers worden voortaan door de gastouder verzorgd. Drinken is niet nieuw, dit was al inbegrepen sinds zoon koemelk drinkt. Deze wijziging zie ik dan weer in ons boodschappenbudget terug. Hier blogde ik eerder al over. 

Doordat ik per 1 januari 2017 drie doordeweekse dagen ben gaan werken zijn onze opvanguren gestegen naar 30 uur per week. Onze wijzigingen in loon en opvanguren heb ik doorgegeven aan de belastingdienst en onze kinderopvangtoeslag veranderde van €374,- naar €465,-. Gemiddeld kost de opvang ons dit jaar €545,- per maand. Het komt er op neer dat wij per maand €80,- zelf betalen.

Van de week kreeg ik een mail van het gastouderbureau, de jaaropgave van 2016 is in de maak. Ik ben benieuwd of hier nog iets uit voorkomt. Ik houd jullie op de hoogte.

Zijn er bij jullie nog veranderingen doorgevoerd in de kinderopvang? Voeren jullie wijzigingen ook altijd gelijk in bij Mijntoeslagen.nl? Ik hoor graag van jullie!


Reacties

 1. Tarief iets omhoog en de toesla naar beneden. We zullen te veel verdiend hebben. Ik verwacht zelfs nog een naheffing over 2016..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mmm naheffingen zijn niet leuk,hopelijk valt het mee.

   Verwijderen
 2. wij maken geen gebruik van kinderopvang aangezien ik gastouder ben. ook ik verhoog elk jaar mijn tarief het ene jaar met 0,10 t andere jaar met 0,15 (hou van logische bedragen.. nu is het 5,10, volgend jaar dus 5,25 :p ) ik vind het normale verhogingen eerlijk gezegd.. (en ook de KOT gaat elk jaar omhoog.. het uurtarief waarover je kot krijgt dan) en ook onze kosten (boodschappen, voor sommige gastouder ook luiers, doekjes etc, maar vergeet ook het knutselmateriaal niet! activiteiten, schoonmaakkosten etc, alles wordt duurder dus een hoger uurtarief is erg losich ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vorig jaar was er geen stijging,dus vandaar dat ik het nu een beste stijging vond. Maar ik snap het heel goed. 😉 en daarnaast heb ik dus minder kosten aan boodschappen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!