Verandering in de kinderopvang

Met wijzigingen in werkdagen zijn er automatisch wijzigingen in de kinderopvang. Zoon ging in 2016 twee dagen in de week, 20 uur, naar een gastouder bij ons in het dorp. De kosten hiervoor waren €5,20 per uur. Nu we zijn verhuist wonen we zelfs dichterbij dus wij blijven gebruik maken van deze gastouder.

Via officieel bericht gaf de gastouder aan een prijs wijziging door te gaan voeren per 1 januari 2017. De kosten worden per uur €5,35. Een stijging van €0,15 per uur. Best een flinke stijging, maar daar tegenover staat het feit dat ik voor zoon alleen nog maar bekers, speen en luier in hoef te pakken. Brood, fruit, drinken en lekkers worden voortaan door de gastouder verzorgd. Drinken is niet nieuw, dit was al inbegrepen sinds zoon koemelk drinkt. Deze wijziging zie ik dan weer in ons boodschappenbudget terug. Hier blogde ik eerder al over. 

Doordat ik per 1 januari 2017 drie doordeweekse dagen ben gaan werken zijn onze opvanguren gestegen naar 30 uur per week. Onze wijzigingen in loon en opvanguren heb ik doorgegeven aan de belastingdienst en onze kinderopvangtoeslag veranderde van €374,- naar €465,-. Gemiddeld kost de opvang ons dit jaar €545,- per maand. Het komt er op neer dat wij per maand €80,- zelf betalen.

Van de week kreeg ik een mail van het gastouderbureau, de jaaropgave van 2016 is in de maak. Ik ben benieuwd of hier nog iets uit voorkomt. Ik houd jullie op de hoogte.

Zijn er bij jullie nog veranderingen doorgevoerd in de kinderopvang? Voeren jullie wijzigingen ook altijd gelijk in bij Mijntoeslagen.nl? Ik hoor graag van jullie!


Reacties

  1. Tarief iets omhoog en de toesla naar beneden. We zullen te veel verdiend hebben. Ik verwacht zelfs nog een naheffing over 2016..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wij maken geen gebruik van kinderopvang aangezien ik gastouder ben. ook ik verhoog elk jaar mijn tarief het ene jaar met 0,10 t andere jaar met 0,15 (hou van logische bedragen.. nu is het 5,10, volgend jaar dus 5,25 :p ) ik vind het normale verhogingen eerlijk gezegd.. (en ook de KOT gaat elk jaar omhoog.. het uurtarief waarover je kot krijgt dan) en ook onze kosten (boodschappen, voor sommige gastouder ook luiers, doekjes etc, maar vergeet ook het knutselmateriaal niet! activiteiten, schoonmaakkosten etc, alles wordt duurder dus een hoger uurtarief is erg losich ;) )

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vorig jaar was er geen stijging,dus vandaar dat ik het nu een beste stijging vond. Maar ik snap het heel goed. 😉 en daarnaast heb ik dus minder kosten aan boodschappen.

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.