Roestvorming bij de auto

Wij rijden een Volkswagen Passat uit 2009. Na de geboorte van onze eerste zoon in 2015 hebben wij deze aangeschaft. De kinderwagen en de Maxi-Cosi pasten niet in onze vorige auto. Inmiddels is de auto dus 9 jaar oud en hebben we er nog steeds veel plezier van.

Per maand sparen we €50,- voor een nieuwe auto. Voorlopig verwachten we nog geen andere auto aan te moeten schaffen. Het spaarpotje staat nu op €250,- en kan dus nog groeien. Bijkomende kosten hebben we vooralsnog altijd van de lopende rekening kunnen betalen. De APK keuring en bijbehorend onderhoud vallen altijd in juni en dan krijgen wij ook vakantiegeld dus daar worden grote kosten mee opgevangen.

Nu ontdekte mijn man een tijdje terug een roestplek onder de motorkap. Hij had een paar keer nodig om mij eraan te herinneren en daardoor is het - helaas - niet zo mooi hersteld als had gekund als het wat eerder was gedaan. Ik werk bij een autobedrijf en onze autopoetser heeft ook een hobby-spuiterij. Voor €50,- herstelde hij in het weekend de roestplek.

We mochten alleen nog een keer op en neer omdat beide huissleutels in de middenconsole lagen.. Foutje moet kunnen ;-). Inmiddels is de plek dus hersteld, met een klein uitschietertje buiten de motorkap. Hopelijk blijft het hierbij.

Heb jij weleens roestvorming gehad bij je auto?

Reacties

  1. Onze oude campers naar waren allen ouder dan 15 jaar. Maar nu zie je weigeren roest bv oude Peugeot was bijna 20 geen sprake roest.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.