Doorgaan naar hoofdcontent

Belastingaangifte

Ook wij deden onze belastingaangifte al op tijd. Het was weer een fluitje van een cent. Alles controleren en waar nodig aanvullen.

En zo kregen we nog meer mooi nieuws van de belastingdienst; de verwachting is dat we rond de €700,- terug mogen gaan krijgen.

Het geld heeft al een doel. We gaan deze zomer namelijk een blokhut in onze tuin plaatsen en gelijk heel onze achtertuin aanpakken. We hebben de laatste tijd goed kunnen sparen en er staat inmiddels €2.500,- op de spaarrekening. Daarnaast hebben we een potje t.w.v. €500,- contant. We sparen nog een aantal maanden door en zullen ook ons vakantiegeld hieraan toebedelen. Man is ontzettend handig dus dat scheelt al een hoop kosten.

Krijg jij geld terug? Wat ga je ermee doen?

Reacties

 1. Weet ik nog niet. Ga ik morgen bekijken.
  Ermee doen? Sparen.
  De spaarrekening is onder de 15000 euro. Dat is 6 maanden inkomen en een andere auto. Of een lekkend dak en een andere badkamer. Of een auto een motor en een wasmachine. Of de studieschuld en de duurzaamheidslening.
  Ooit hongerden we van salaris naar salaris, van betalingsregeling naar betalingsregeling. Dat willen we nooit meer.
  Dus een project als achtertuin dat meer behelst dan een paar planten starten wij pas als we het benodigde geld plus tien procent hebben gespaard. Zeker met de huidige regering durf ik eigenlijk niet meer minder dan 15000 euro op de spaarrekening te hebben. We gaan proberen daar 25000 van te maken in een jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gespaarde bedrag wat hierboven vermeldt staat, is specifiek gereserveerd voor de tuin incl. blokhut. Daarnaast hebben we nog meer spaardoelen.

   Verwijderen
 2. Ik durf bijna niet te zeggen hoeveel wij terugkregen.. haha. Moet ik wel toegeven dat wij heel erg veel aftrekposten hebben en alleen maar een klein beetje HRA terugkrijgen per maand. Dus eigenlijk is de belastingteruggaaf een soort spaarpotje voor ons. De oudercombinatiekorting krijg ik dan pas terug, en ook nog een deel HRA en aftrek van giften etc. Wij gaan ervan aflossen denk ik, en onze vakantie ervan betalen. We hebben dit jaar hoge kosten lijkt het.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou heerlijk toch! Komt er ook lekker vaart in het aflossen. 😁 Wij besloten gisteren om €250,- extra op de hypotheek af te lossen.

   Verwijderen
 3. Wat fijn dat je zo'n flinke som terugkreeg. Dat zijn toch fijne cadeautjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We krijgen samen ong 1500 terug.. Altijd leuk idd

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Daar is hij dan!

Het was jullie vast al opgevallen dat het hier wat stiller was dan gewoonlijk. Op woensdag 2 mei is onze tweede zoon geboren! Na een vlotte bevalling, een dag na uitgerekende datum, mochten we hem welkom heten.

Het gaat heel goed met ons, in vergelijking met mijn vorige bevalling was het dit keer een meevaller. Ik ben al weer op de been en zoon doet het ontzettend goed. Ook grote broer geniet, hij is zo trots, fantastisch om te zien. Zoon nr. 2 is een kopietje van zoon nr. 1. Zo bijzonder om te zien!

We gaan lekker genieten van ons gezin en zodra ik weer inspiratie heb, zal ik hier ook weer mijn blogs delen.

Fijn pinksterweekend allemaal!