Doorgaan naar hoofdcontent

Belastingaangifte

Ook wij deden onze belastingaangifte al op tijd. Het was weer een fluitje van een cent. Alles controleren en waar nodig aanvullen.

En zo kregen we nog meer mooi nieuws van de belastingdienst; de verwachting is dat we rond de €700,- terug mogen gaan krijgen.

Het geld heeft al een doel. We gaan deze zomer namelijk een blokhut in onze tuin plaatsen en gelijk heel onze achtertuin aanpakken. We hebben de laatste tijd goed kunnen sparen en er staat inmiddels €2.500,- op de spaarrekening. Daarnaast hebben we een potje t.w.v. €500,- contant. We sparen nog een aantal maanden door en zullen ook ons vakantiegeld hieraan toebedelen. Man is ontzettend handig dus dat scheelt al een hoop kosten.

Krijg jij geld terug? Wat ga je ermee doen?

Reacties

 1. Weet ik nog niet. Ga ik morgen bekijken.
  Ermee doen? Sparen.
  De spaarrekening is onder de 15000 euro. Dat is 6 maanden inkomen en een andere auto. Of een lekkend dak en een andere badkamer. Of een auto een motor en een wasmachine. Of de studieschuld en de duurzaamheidslening.
  Ooit hongerden we van salaris naar salaris, van betalingsregeling naar betalingsregeling. Dat willen we nooit meer.
  Dus een project als achtertuin dat meer behelst dan een paar planten starten wij pas als we het benodigde geld plus tien procent hebben gespaard. Zeker met de huidige regering durf ik eigenlijk niet meer minder dan 15000 euro op de spaarrekening te hebben. We gaan proberen daar 25000 van te maken in een jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gespaarde bedrag wat hierboven vermeldt staat, is specifiek gereserveerd voor de tuin incl. blokhut. Daarnaast hebben we nog meer spaardoelen.

   Verwijderen
 2. Ik durf bijna niet te zeggen hoeveel wij terugkregen.. haha. Moet ik wel toegeven dat wij heel erg veel aftrekposten hebben en alleen maar een klein beetje HRA terugkrijgen per maand. Dus eigenlijk is de belastingteruggaaf een soort spaarpotje voor ons. De oudercombinatiekorting krijg ik dan pas terug, en ook nog een deel HRA en aftrek van giften etc. Wij gaan ervan aflossen denk ik, en onze vakantie ervan betalen. We hebben dit jaar hoge kosten lijkt het.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou heerlijk toch! Komt er ook lekker vaart in het aflossen. 😁 Wij besloten gisteren om €250,- extra op de hypotheek af te lossen.

   Verwijderen
 3. Wat fijn dat je zo'n flinke som terugkreeg. Dat zijn toch fijne cadeautjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We krijgen samen ong 1500 terug.. Altijd leuk idd

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.