Lijstjes

Fascinerend vind ik het om te zien hoe ons normaal gesproken best goed lopende huishouden totaal in de war raakt als er een van ons tijdelijk uitvalt. Momenteel ben ik herstellende van een zware keel- en oorontsteking. Ik heb hierdoor zeven dagen niet kunnen werken of ook maar iets kunnen ondernemen.

Man werd naar de oppas gestuurd, verzorgde zoon, het eten en alle lichte klusjes. Waarnaast hij deeltijd werkt omdat hij herstellende is van zijn operatie. Deze week probeert hij hele dagen te werken. Zoon blijft de keelontsteking - vooralsnog - gelukkig bespaard, zou toch zo sneu zijn als hij dezelfde pijnklachten zou hebben.

Door onze 'tijdelijke uitval' (;-)) zijn de grote dingen in het huishouden even blijven liggen. En dat valt op, wat een bende. Tijd dus voor een lijstje met extra dingen die weleens gedaan mogen worden. Misschien breng ik je nog op ideeën.

1. Woonkamer alles soppen en stoffen. (Inmiddels gebeurd)
2. Keuken buitenkant soppen
3. Koelkast schoon
4. Ramen buitenom
5. Zijkant trap en deuren afnemen
6. Badkamer grote beurt
7. Waskamer/rommelkamer opruimen

Lijstjes vind ik ontzettend prettig werken. Per dag maak ik vaak een lijst met wat ik wil doen. Een boodschappenlijst zweer ik bij en lijstjes met betrekking tot verjaardagen vind ik ook erg leuk om te maken. Dit lijstje zie ik maar als een openbare digitale schop onder mijn billen.

Werken jullie graag met lijstjes of voert dit juist de werkdruk op? Ik hoor graag van jullie.

Reacties

  1. Ik maak elke week een nieuwe to don lijst voor de hele week. Heerlijk vind ik dat! Verder heb ik ook nog een 101 doelen lijst (te zien op mn blog) met dingen die ik graag nog eens wil doen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat ik vooral heerlijk vind is het moment waarop ik weer iets door kan strepen. :D

      Verwijderen
  2. Ik maak ook vaak lijstjes.
    Maar zijn al die punten die je nu noemt het gevolg van jouw 7 dagen ziek zijn? Of stonden ze al langer op de to do lijst van je hoofd? Zelf maak ik nooit wekelijks de trap schoon bijvoorbeeld, en de ramen ook niet. Haha, maar misschien ligt dat aan mijn huishoud-skills (die best prima waren, totdat ik 3 kinderen had)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahah,nee dit zijn wel echt extra dingen. Ik kan me voorstellen dat je met drie Kids helemaal beperkt bent. Maar ach als je maar gelukkig bent denk ik dan.

      Verwijderen
  3. ik kan niet zonder lijstjes. al heb ik nu een huishoudelijke hulp die de wekelijkse dingen voor me bijhoudt, waardoor ik eigenlijk geen lijstje meer nodig heb... was(5/6 per week?), boodschappen (wel altijd met lijstje), vaatwasser, vloer dagelijks vegen, tafels, opruimen, aanrecht schoon, koken, gaat ondertussen op de automatische piloot... beterschap!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad gaat dat automatisch, toch staan ze steeds op mijn lijstje. Zo'n heerlijk gevoel als ik iets af kan strepen. ;-)

      Verwijderen
  4. Als ik me overweldigd voel helpt een lijstje juist. Het geeft me weer overzicht en een gevoel van controle.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.