Doorgaan naar hoofdcontent

Sparen

Iedere maand sparen we beide op onze spaarrekeningen. Man aan het eind van de maand en ik aan het begin van de maand. Man kan goed van zijn geld op zijn rekening afblijven en voor mij blijft het te verleidelijk, dus bescherm ik mezelf op deze manier.

Sinds kort sparen we ook op een andere manier, namelijk het sparen in een spaarpot. De spaarpot is op een strategische plek weggezet en al het contante geld verdwijnt in de pot. Geld van onder andere tweedehands verkopen, wisselgeld en voorgeschoten bedragen. Doordat man nu ook bewust mee spaart schiet het behoorlijk op en hebben we er al meer dan €400,- in zitten. Met de op handen zijnde verhuizing (duim duim duim) is dit niet verkeerd!

Ik spaarde al langere tijd op deze manier, maar wanneer man iets verkocht verdween het geld in zijn portemonnee en vervolgens werd het weer aan iets onbenulligs uitgegeven. Maken jullie ook gebruik van een spaarpot of trappen jullie niet in deze valkuil? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Leuk dat je je man ook meekrijgt hierin!
  Wij hebben inderdaad ook een spaarpot waar 'restjes' contant geld in gaan en soms extraatjes. Maar zo hard als bij jullie gaat het niet!
  Het is ons leuke dingen potje. Eerder gingen we er weleens van uit eten, nu ik niet meer werk proberen we genoeg te sparen voor onze tot-nu-toe jaarlijkse Terschelling vakantie :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Man verkocht een auto onderdeel voor €375,-, vandaar de snelle stijging. Hahha verder gaat het lang zo snel niet. Leuk idee zeg! Misschien een idee voor na de verhuizing!

   Verwijderen
 2. O ja! Wij sparen kleingeld op in een spaarpot en kopen daar in de vakantie ijsjes van!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk! We hebben al gemerkt dat er ook al uit gepakt wordt voor collectes.

   Verwijderen
 3. Ik heb ook een kleingeld pot, maar daar wordt ook wel uitgehaald als we iets nodig hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ons ook, voor collectes o.i.d. Altijd fijn dat je dan iets achter de hand hebt.

   Verwijderen
 4. Ik heb een pot voor kleingeld idd, daar betaal ik mijn dochters zakgeld van en ook collectes. Maar de pot is bijna leeg, dus moet weer eens wat vaker met contant aan de gang.
  MP geld stop ik in mijn portemonnee, en maak ik over na de spaarrekening. Om het echt apart te kunnen houden en als extra af te kunnen lossen dit jaar. Ik houd het ook bij op mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.