Doorgaan naar hoofdcontent

Kleur in de tuin

Vorig jaar april knapten we onze tuin op. Het geheel bestaat nu uit twee grasveldjes, waarvan een met een schommel voor zoon. Om de kijk van de achterburen te beperken besloten we om vijf bomen te planten, die zijn nu al zodanig in bloei dat het een mooi groen geheel is.

De vorige eigenaar plaatste een blokhut in de tuin, man maakte hier vorig jaar hangers aan en toen kreeg ik voor moederdag twee mooie hangplanten. Dit jaar besloten we om diezelfde planten ook te gebruik in de bloembakken.

Man werkte tot afgelopen september in de kas. De buurman verbouwt mooie planten en we mochten dit jaar drie planten voor €10,- uitzoeken. We kozen er negen uit, twee voor aan de blokhut, drie en drie in een grote pot en een op de tuintafel. De potten hadden we nog van vorig jaar, toen stonden er Geraniums in, nu zijn het Petunia's geworden. In totaal rekenden we dus €30,00 af.

Omdat we potgrond te kort kwamen moesten we nog even langs het tuincentrum. We kochten 20 liter potgrond en betaalden hiervoor €4,89. In het tuincentrum stonden de Petunia's van de buurman ook te koop aangeboden. De potten die wij die ochtend kochten voor 3 voor €10,00, stonden daar voor de prijs van €7,99 per stuk te koop. Wanneer we bij het tuincentrum de planten aangeschaft hadden, had dit ons €71,91 gekost, we hebben dus €41,91 uitgespaard door gebruik te maken van onze connecties!

Voor €34,89 is onze tuin weer zomerklaar. Een wens voor volgend jaar is het plaatsen van bakken met aardbeien aan de schutting. Man wil dit op een creatieve manier aanpakken en denkt hier nog over na, Verder willen we nog de achterwand laten begroeien met Hedra, we hopen hier ook dit jaar nog mee aan de slag te gaan.

Hoe gaat het met jullie tuin, is het al zomer klaar? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. Hier moet er echt nodig onkruid gewied worden. Ik word er eigenlijk een beetje niet goed van. Het is zooooo veel....

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tip: koop alvast 1 aardbeienplantje, er komen zo snel jongen aan dat je er volgend jaar alvast een bak mee kunt vullen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!

Spaarsaldo (vervolg)

Ik blogde gisteren over ons spaarsaldo; hoe het daar mee staat en hoe we het in willen vullen in de toekomst. Ik had niet verwacht dat er zodanig veel reacties zouden volgen, vooral niet die waarin ik uitgemaakt wordt voor leugenaar.

Bij deze wil ik benadrukken; natuurlijk willen wij de buffer omhoog, de schuld bij schoonouders zo snel mogelijk aflossen en zuinig leven. Maar daarnaast willen we ook genieten van het leven, uitkijken naar de komst van ons kindje en daar mooie foto's van hebben als ons kindje op gaat groeien. Het was onze keus om de camera aan te schaffen, de juiste keus? Laten we dat maar in het midden houden.

Ik wil iedereen bedanken voor de reacties, al zou ik het op prijs stellen wanneer ik in mijn waarde gelaten wordt.