Doorgaan naar hoofdcontent

Vast contract

Man startte in september vorig jaar bij een nieuwe werkgever. Door te wisselen van werk sloot hij een periode van 14 jaar werken in de kas af. De switch naar service monteur betekende ook het aangaan van studies en een tijdelijk contract. Ergens wel spannend maar al snel bleek dat we deze keuze het liefst eerder hadden gemaakt.

Waar het plezier in het werk eerst helemaal verdwenen was en verander in tegenzin is het plezier nu voor de volle 100% terug. Man mocht al meerdere cursussen succesvol afronden en blijkt binnen het bedrijf voor goede cijfers te zorgen. Afgelopen weekend hadden we de vakantiebarbecue (ook al zo leuk) en daar werd dit in de speech ook nog even benoemd!

Begin juli werd man bij de werkgever geroepen en heeft hij een contract voor onbepaalde tijd gekregen. Daarbij hoorde een mooie loonsverhoging. Per maand gaan we er netto €210,- op vooruit. Ik heb de cijfers gelijk aangepast in het Excelbestand, een erg mooi gezicht!

Van de verhoging gaan we sparen, aflossen en de nodige investeringen in het huis doen. Het wordt niet gebruikt om ons leefbudget te vergroten.

Heb jij het naar je zin op het werk? Ik hoor graag van je.


Reacties

 1. Mooie loonsverhoging hoor! Fijn voor jullie kasboek.

  Ik heb het enorm naar m’n zin op mijn werk. Werk voor een mooie non profitorganisatie :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zo ontzettend belangrijk. Geen spijt gehad dus om te starten met werken? Hoe is het met je arm?

   Verwijderen
 2. Het is fijn om waardering te krijgen maar een mooie loonsverhoging is ook nooit weg.
  Ik werk al bijna 27 jaar in gemeenteland. Eerst 25 jaar voor de gemeente waar ik woon en werk (diverse afdelingen en functies) en de laatste twee jaar via een samenwerkingsverband. Ik zou niet meer anders willen.
  Man is in september ook overgestapt naar een andere werkgever, hij had geen plezier meer in zijn oude baan. Hij kreeg na twee maanden proeftijd een vast contract maar dat het zo goed zou bevallen had hij niet durven dromen. Hij gaat elke dag met plezier naar zijn werk. Daarnaast kreeg hij een lease auto en dat bespaart ons enorm veel geld. Man krijgt heel veel waardering en dat is heel belangrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Plezier is zo belangrijk. Dat je graag gaat en er thuis ook nog enthousiast over kan vertellen. Ik vind het heel prettig dat ik nu zoveel verhalen te horen krijg. Man zit ook lekker in zn vel.

   Verwijderen
 3. Wat heerlijk dat je man het nu weer zo naar zijn zin heeft op zijn werk zeg! Ik werk vanuit huis als fulltime blogger en vind dat heel fijn.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vanuit huis werken vind ik ook ontzettend knap! Ik heb er - helaas - de discipline niet voor.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.