Doorgaan naar hoofdcontent

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en de hulpstukken deed ik dan eindelijk ook weg. Verder nog wat spullen waar ik nooit meer iets mee deed. Ook al ruim ik de keuken regelmatig op (het kastje voor kastje systeem), ik kom altijd weer iets tegen. Maar goed, dan wordt het daar ook steeds leger, dat is het doel!

Ik verkocht via Marktplaats een voedingsbeha, hiervoor kreeg ik €26,00. Ik had zelf helaas de verkeerde maat gekocht en toen ik daar achter kwam was hij al gewassen. Ik betaalde er €30,- voor. Ook ging er een CatMate weg, een drinkbak met waterval voor de katten. Het ding werkt op stroom en de katten keken er niet meer naar om. Dit leverde €7,50 op. Verder staat er nog het een en ander op Marktplaats, maar dat loopt momenteel niet echt.

Ons specifieke doel de komende tijd is de zolder opruimen, we gaan daar verder verbouwen maar dan mag het wel iets leger. Iemand nog interesse in ladekasten? ;-)

Hoe gaat het opruimen bij jullie? Ik hoor graag van je!

Reacties

 1. 26,- voor die voedingsbh vind ik een heel mooi bedrag zeg! Fijn dat je hem kon verkopen

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Viel mij ook ontzettend mee. Fijn ook dat iemand er nog naar zoekt op marktplaats. Zou ik zelf niet zo snel kjjken.

   Verwijderen
 2. Spot on with this write-up, I truly suppose this website needs way more consideration. I’ll in all probability be again to learn rather more, thanks for that info. casino online

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!

Spaarsaldo (vervolg)

Ik blogde gisteren over ons spaarsaldo; hoe het daar mee staat en hoe we het in willen vullen in de toekomst. Ik had niet verwacht dat er zodanig veel reacties zouden volgen, vooral niet die waarin ik uitgemaakt wordt voor leugenaar.

Bij deze wil ik benadrukken; natuurlijk willen wij de buffer omhoog, de schuld bij schoonouders zo snel mogelijk aflossen en zuinig leven. Maar daarnaast willen we ook genieten van het leven, uitkijken naar de komst van ons kindje en daar mooie foto's van hebben als ons kindje op gaat groeien. Het was onze keus om de camera aan te schaffen, de juiste keus? Laten we dat maar in het midden houden.

Ik wil iedereen bedanken voor de reacties, al zou ik het op prijs stellen wanneer ik in mijn waarde gelaten wordt.