Tijd voor elkaar

Een van mijn goede voornemens voor 2019 is opnieuw het werken aan de relatie, samen activiteiten ondernemen. Niet dat onze relatie slecht is, maar het is waarschijnlijk heel herkenbaar als ik zeg dat de focus op elkaar lastig is met twee jonge kinderen en alle invloeden van buitenaf.

Vorige week zaterdag besloot ik mijn administratie overhoop te gooien. Alle tabbladen aanpassen, zoon B een eigen tabblad geven en alle verouderde papperassen weggooien. Ik heb toen ook gelijk de gehele kast opgeruimd en uitgezocht.

En daar kwam ik volle spaarkaarten tegen van de Albert Heijn. Het tweede drie gangen menu gratis. Ik belde man en die zag het wel zitten, ik belde oma en die zag het wel zitten en ik belde vrienden en die zagen het wel zitten. En zo zaten we twee en een half uur laten in een restaurant, kinderen bij opa en oma, lekker aan een drankje te wachten op ons broodplankje!

We hadden een heerlijke avond en rekenden €62,75 af. Hiervoor aten we allebei voor-, hoofd- en nagerecht. Een broodplankje, extra mayonaise en dronken we allebei drie drankjes.

Komende maand staat er een etentje gepland met mijn familie. Dit is een cadeautje voor mijn ouders. Want ook een avondje weg met anderen is goed voor je relatie! Op naar nog vele spontane uitstapjes, ik kan daar zo van genieten!

Plan jij een date-night in met je partner?

Reacties

 1. Wij gingen vaak een dagje weg, doordeweek. Kinderen op school en dagbesteding, wij met de trein naar Bakker Jan om Bosche bollen te eten, of naar de ambachtelijke Franse bakker in Amsterdam, of naar een molen of marktje ergens. We waren beiden gek op eten en hadden een lijst met bedrijven die we wilden bezoeken of zien of er wat te kopen. Of gewoon ergens wandelen, was ook prima. Ik ben blij dat we dit deden, want ineens was hij er niet meer...al die plannen voor later daar kan je beter maar meteen aan beginnen was altijd al mijn visie, maar erg blij dat we dat ook daadwerkelijk zo leefden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een fijne herinneringen zullen dat zijn. Ik ben ook zeker van mening dat je nu ook leeft, dus de balans tussen nu en later moet gevonden worden.
   Sterkte!

   Verwijderen
 2. Wij proberen eens per maand samen weg te gaan, maar het lukt regelmatig niet. Als ik al vaak oppas nodig heb voor andere zaken dan ga ik niet zo snel voor de lol nog weg. Soms doen we een etentje, soms een bios, soms alleen een toetje ergens. Aanpasbaar aan budget dus :) Goed om te blijven investeren in je relatie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou dat is ook zo! Als de jongens bijvoorbeeld al veel weggebracht zijn, dan vind ik dat ook niet prettig. Maar met een bioscoopbezoek gaan we als ze op bed liggen. En ook erg fijn dat we er inderdaad budget voor hebben!

   Verwijderen
 3. Met 3 kinderen van 9, 11 en 14 en daarnaast 32 uur werken, is een dagje met man lastig te plannen. We zijn al jaren niet samen een nachtje weggeweest maar toevallig kreeg ik voor van verjaardag een dag en nachtje cadeau. Even samen erop uit, soms is dat nodig om even aandacht voor elkaar te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een leuk cadeau Alice! Bij ons is het ook eigenlijk altijd een avond. Nog niet eerder een dag weggeweest zonder kinderen. Dat is nog te overzien. Zodra ze iets groter zijn, vind ik het ook prima dat ze mee uit eten gaan bijvoorbeeld. Nu nog maar even niet.

   Verwijderen
 4. Wij hebben nooit een oppas voor onze kinderen geregeld om als koppel ergens zonder de kinderen naar toe te gaan. Of de kinderen gingen mee met ons of we bleven thuis. Kinderen zijn nu al jaren het huis uit en mijn man en ik gaan nooit samen uit eten, bioscoop of nachtje weg.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan me er niets bij voorstellen, maar als jullie er beide er hetzelfde inzitten dan is het prima toch

   Verwijderen
  2. Wij nemen de kinderen naar verjaardagen altijd mee. Ze kunnen daar eigenlijk altijd naar bed. Ik waardeer het zeer, de gesprekken zijn toch echt anders dan aan de keukentafel. Maar zoals Nicole hier boven schrijft: zolang jullie dit fijn vinden is het prima toch?

   Verwijderen
 5. Wij gaan regelmatig samen buiten de deur lunchen of dineren. Ook regelmatig met de kinderen. Ze zijn nu 19 en 14 maar ook toen ze klein waren ging dat prima. Een nachtje weg doen we liever als gezin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lunchen met de kinderen vind ik geen probleem. Dat duurt meestal niet zo lang. Echt dineren is gewoon tijdrovend. Lijkt me leuk als ze ouder zijn en ook gewoon mee kunnen. Maar dan nog zou ik het prettig vinden om alleen met mijn man te gaan, haha.

   Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.