Doorgaan naar hoofdcontent

Tijd voor elkaar

Een van mijn goede voornemens voor 2019 is opnieuw het werken aan de relatie, samen activiteiten ondernemen. Niet dat onze relatie slecht is, maar het is waarschijnlijk heel herkenbaar als ik zeg dat de focus op elkaar lastig is met twee jonge kinderen en alle invloeden van buitenaf.

Vorige week zaterdag besloot ik mijn administratie overhoop te gooien. Alle tabbladen aanpassen, zoon B een eigen tabblad geven en alle verouderde papperassen weggooien. Ik heb toen ook gelijk de gehele kast opgeruimd en uitgezocht.

En daar kwam ik volle spaarkaarten tegen van de Albert Heijn. Het tweede drie gangen menu gratis. Ik belde man en die zag het wel zitten, ik belde oma en die zag het wel zitten en ik belde vrienden en die zagen het wel zitten. En zo zaten we twee en een half uur laten in een restaurant, kinderen bij opa en oma, lekker aan een drankje te wachten op ons broodplankje!

We hadden een heerlijke avond en rekenden €62,75 af. Hiervoor aten we allebei voor-, hoofd- en nagerecht. Een broodplankje, extra mayonaise en dronken we allebei drie drankjes.

Komende maand staat er een etentje gepland met mijn familie. Dit is een cadeautje voor mijn ouders. Want ook een avondje weg met anderen is goed voor je relatie! Op naar nog vele spontane uitstapjes, ik kan daar zo van genieten!

Plan jij een date-night in met je partner?

Reacties

 1. Wij gingen vaak een dagje weg, doordeweek. Kinderen op school en dagbesteding, wij met de trein naar Bakker Jan om Bosche bollen te eten, of naar de ambachtelijke Franse bakker in Amsterdam, of naar een molen of marktje ergens. We waren beiden gek op eten en hadden een lijst met bedrijven die we wilden bezoeken of zien of er wat te kopen. Of gewoon ergens wandelen, was ook prima. Ik ben blij dat we dit deden, want ineens was hij er niet meer...al die plannen voor later daar kan je beter maar meteen aan beginnen was altijd al mijn visie, maar erg blij dat we dat ook daadwerkelijk zo leefden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een fijne herinneringen zullen dat zijn. Ik ben ook zeker van mening dat je nu ook leeft, dus de balans tussen nu en later moet gevonden worden.
   Sterkte!

   Verwijderen
 2. Wij proberen eens per maand samen weg te gaan, maar het lukt regelmatig niet. Als ik al vaak oppas nodig heb voor andere zaken dan ga ik niet zo snel voor de lol nog weg. Soms doen we een etentje, soms een bios, soms alleen een toetje ergens. Aanpasbaar aan budget dus :) Goed om te blijven investeren in je relatie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou dat is ook zo! Als de jongens bijvoorbeeld al veel weggebracht zijn, dan vind ik dat ook niet prettig. Maar met een bioscoopbezoek gaan we als ze op bed liggen. En ook erg fijn dat we er inderdaad budget voor hebben!

   Verwijderen
 3. Met 3 kinderen van 9, 11 en 14 en daarnaast 32 uur werken, is een dagje met man lastig te plannen. We zijn al jaren niet samen een nachtje weggeweest maar toevallig kreeg ik voor van verjaardag een dag en nachtje cadeau. Even samen erop uit, soms is dat nodig om even aandacht voor elkaar te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een leuk cadeau Alice! Bij ons is het ook eigenlijk altijd een avond. Nog niet eerder een dag weggeweest zonder kinderen. Dat is nog te overzien. Zodra ze iets groter zijn, vind ik het ook prima dat ze mee uit eten gaan bijvoorbeeld. Nu nog maar even niet.

   Verwijderen
 4. Wij hebben nooit een oppas voor onze kinderen geregeld om als koppel ergens zonder de kinderen naar toe te gaan. Of de kinderen gingen mee met ons of we bleven thuis. Kinderen zijn nu al jaren het huis uit en mijn man en ik gaan nooit samen uit eten, bioscoop of nachtje weg.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan me er niets bij voorstellen, maar als jullie er beide er hetzelfde inzitten dan is het prima toch

   Verwijderen
  2. Wij nemen de kinderen naar verjaardagen altijd mee. Ze kunnen daar eigenlijk altijd naar bed. Ik waardeer het zeer, de gesprekken zijn toch echt anders dan aan de keukentafel. Maar zoals Nicole hier boven schrijft: zolang jullie dit fijn vinden is het prima toch?

   Verwijderen
 5. Wij gaan regelmatig samen buiten de deur lunchen of dineren. Ook regelmatig met de kinderen. Ze zijn nu 19 en 14 maar ook toen ze klein waren ging dat prima. Een nachtje weg doen we liever als gezin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lunchen met de kinderen vind ik geen probleem. Dat duurt meestal niet zo lang. Echt dineren is gewoon tijdrovend. Lijkt me leuk als ze ouder zijn en ook gewoon mee kunnen. Maar dan nog zou ik het prettig vinden om alleen met mijn man te gaan, haha.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.

Schuldenvrij!

Nou ja, niet helemaal. We hebben natuurlijk nog de hypotheek. Maar sinds gisteren zijn we schuldenvrij bij onze schoonouders!

Naar aanleiding van een tip van Mom4life heb ik besloten om mijn gegevens bij de belastingdienst ten goede van de kinderopvangtoeslag aan te passen. Ik moest twee jaar achter elkaar terug betalen. Dit jaar gaf ik beduidend minder uren op.

Vorige week kreeg ik de jaaropgave per mail binnen. Hierin stond vermeld dat ik voor 1 mei contact op moest nemen indien er te weinig uren opgegeven waren.

En zo stond er gisteren opeens bijna €1.900,- op mijn rekening! Met nog €1.250,- af te lossen bij schoonouders besloten we dit bedrag gelijk over te maken en de rest over te maken naar de spaarrekening.

Een heerlijk gevoel. Op naar het aflossen op de hypotheek. Een mail met een aantal vragen is al verzonden naar de hypotheekverstrekker. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, ik houd jullie uiteraard op de hoogte.