Verandering in het boodschappenbudget

Per 1 januari is een wijziging in mijn werkdagen doorgevoerd voor een proefperiode. Ik werkte voorheen de donderdag, vrijdag en zaterdag. Nu werk ik de maandag, donderdag en vrijdag. Op maandag werk ik samen met een andere collega en op de zaterdag is nu een zaterdagkracht ingezet. Best een hele hoop verandering voor het bedrijf, maar volgens mij hebben de eerste paar weken al het nut bewezen. Doordat mijn collega gewoon aan de balie zit en de telefoon opneemt heb ik alle gelegenheid om het werk te doen waar ik op een gewone werkdag niet aan toe kom.

Doordat mijn werkdagen veranderd zijn, zijn ook de dagen van de gastouder veranderd. Op zaterdag was zoon voorheen bij man en nu gaat hij 10 uur extra in de week naar de opvang. We hebben hier bewust voor gekozen omdat man vaak op zondag dan nog motor ging rijden of met vrienden iets ging ondernemen. Hierdoor hadden we nauwelijks tijd met zijn drieën.

Er is nog meer veranderd per 1 januari. Zoon hoeft geen boterhammen, fruit, lekkers en drinken meer mee te nemen naar de gastouder. Dat scheelt op drie dagen toch best aardig aan boodschappen.  Op mijn werk wordt sinds kort ook fruit verzorgd dus we hebben de aankoop van fruit echt een stuk terug kunnen schroeven.

Zoon wordt groter en eet steeds meer. Maar met deze veranderingen is ons budget nog aardig hetzelfde gebleven. Per week zitten we gemiddeld op €55,-.

Hebben jullie nog veranderingen doorgemaakt in het boodschappenbudget? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. Ja, wij geven steeds maar meer en meer uit. Sinds januari houd ik het weer bij en we gaven 488,22 euro uit. Terwijl het budget 450 euro per maand is. Wel heb ik rekening te houden met een glutenallergie en twee kinderen met melk allergie, vlees is biologisch ivm antibiotica allergie daardoor komen we standaard al duurder uit. Ook valt een kappers bezoekje, cadeautje of onvoorziene dingen binnen dit budget. Het is dus niet alleen voor eetbare producten. Ons gezin telt twee volwassene en twee kinderen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jullie pakken dus alle variabele kosten samen. Dat is hartstikke netjes toch? Lijkt me best een uitdaging, de allergieën.

      Verwijderen
  2. Dat is best een grote verandering lijkt me, vooral die zaterdag.

    Ik heb geen grote veranderingen in het boodschappenbudget. Wel heb ik het gevoel dat ik steeds duurder uit ben helaas.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is zeker een grote verandering. Het valt mij op dat veel prijzen stijgen. Komkommers laat ik al een tijdje liggen omdat ik het zo duur vind.

      Verwijderen
  3. Dat is een grote verandering. Wij hebben ook een verandering sinds vorige maand. Voorheen was mijn boodschappenbudget 300 euro maar sinds vorige maand probeer ik op niet meer dan 200 euro per maand te zitten. Niet omdat het moet, maar omdat ik ook meer probeer te besparen. Ons weekbedrag is de afgelopen jaren dus van 80 naar 70 naar 60 en nu 50 gegaan terwijl ons gezin juist groeide.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat goed! Als je consequent bent moet het vast lukken. En op een gegeven moment heb je het minimum natuurlijk bereikt. Daar moeten we dan vrede mee hebben. ;-)

      Verwijderen
  4. Leuke blog heb je! Ik heb m'n boodschappenbudget (2 volwassenen en 2 kids) vanaf 1 januari 2017 naar 50 euro per week teruggeschroefd bij wijze van uitdaging... Tot nu toe is het gelukt. Hierin vallen alle boodschappen, verzorgingsartikelen, cadeautjes, kinderkleding, babyspullen. Op dit moment heb ik ruim 40 euro over van de achterliggende weken (ik spaar af en toe iets voor duurdere weken met bijvoorbeeld 2 verjaardagen). Leuk je blog te ontdekken, ik kom weer terug :)! Mocht je ideetjes zoeken om je te houden aan je budget of nog goedkoper te kunnen; welkom op m'n blog!

    Groetjes, Adrianne (aad-actief.blogspot.nl)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie! Ik zie hem helaas pas erg laat. Ik zal zeker eens een kijkje nemen op jouw blog en je ben hier altijd van harte welkom!

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.