Verandering van loon

Met het nieuwe jaar zijn er een aantal wijzigingen met betrekking tot ons loon. Mijn loon werd iets hoger door de CAO veranderingen. Het steeg netto met €12,82. Van €1.082,24 naar €1.095,06. Bij de uitbetaling in december kreeg ik van mijn werkgever ook nog eens €100,-  extra naast een rijkgevuld kerstpakket.

Mijn loon zou aankomende maanden nog kunnen wijzigen. Doordat mijn werkdagen gewijzigd zijn werk ik per week 1 uur meer. Na mijn proefperiode gaan we kijken of dit gevolgen heeft voor mijn contract.

Het loon van man is helemaal flink veranderd. Het huurhuis waar wij woonden was eigendom van de kas. De kas van man zijn vader en oom. Het bedrijf waar hij ook werkt. Via een speciale regeling konden wij hier voor een heel laag maandbedrag wonen. Dit bedrag werd ingehouden op zijn loon en dus kregen we iedere maand €1.606,08. 

Deze speciale regeling hield in dat man iedere avond de kas controleerde en afsloot. Daarnaast was hij ook verantwoordelijk voor foutmeldingen en storingen of wanneer het alarm af ging. Nu wij niet langer in het huis wonen neemt mijn schoonfamilie dit weer op zich.

Op de loonstrook van man stond netjes aangegeven dat er iedere maand €200,- ingehouden werd voor de huur. Met het idee van belastingen hadden we bedacht dat het loon nu ongeveer op €1.750,- uit zou komen. We wilden ons niet rijk rekenen op het moment dat we berekend hebben wat we bij de nieuwe situatie voor inkomsten en kosten zouden hebben. Doordat we in januari al geen huur meer hoefden te betalen kregen wij begin februari al het nieuwe loon van man; €1.955,67. Dit komt neer op €205,67 meer dan in de berekening meegenomen.

Voor ons een prachtige meevaller. Hierop volgend stelden we een spaar- en aflosplan op. Hierover snel meer.

Hebben jullie nog een leuk bedrag extra gekregen per 1 januari? Of hebben jullie juist in moeten leveren? Ik hoor graag van jullie! 


Reacties

  1. Ik ben benieuwd.. En fijn van de extra inkomsten zo zeg..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo,n 10 euro extra per maand. En in februari 2017, 280 euro extra eenmalige bonus van cao. En mijn eindejaarsuitkering gaat met 1,2 procent omhoog dit jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat vreemd dat voor de huur van 200€, er 205€ extra aan belasting op zou zitten?
    Maar wel heel fijn dat je nu zoveel extra ruimte hebt! (Ook wel handig met een koophuis)
    Heb je ook nog aflos-plannen of moet er eerst nog flink geklust worden?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik moest trouwens inleveren per 1 jan. Belastingschalen zijn gewijzigd wat resulteert in een paar euro minder (netto).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is nooit leuk, gelukkig maar een klein stapje. Waarom het loon zoveel verschilt, ik heb geen idee. Ik kan op de loonstrook verder geen gekke dingen vinden.

      Verwijderen
  5. Ik ben gewoon naar beneden gegaan, 2 euro minder per maand..
    En ik verdien al zoveel;)(not)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hé, leuk dat je er weer bent. Ik ben ook een paar euro erop achteruit gegaan. Ach ja, merken doe ik het niet, maar blijft vreemd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja! Lang stil geweest maar ik heb jullie gemist. ;-) Het is zeker vreemd.

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.