Doorgaan naar hoofdcontent

Klusvakantie

Aangezien ik nog verlof heb zit ik al weken met dat vakantiegevoel. Officieel moet ik 25 juli weer starten maar ik heb er lekker 20 augustus van gemaakt. De gastouder start dan weer met werken en dat is wel zo handig met de mannen.

Man heeft sinds maandag vakantie en dat heb ik geweten. We zijn volop aan het werk aan de buitenboel. Zoon(s) hebben we een aantal keren uitbesteed. Daarnaast hebben de ouders van man ook iedere dag geholpen. De benedenverdieping zit volledig in de verf.Maandag mogen we een steiger ophalen en gaan de anderen boven aan de slag. Ik heb hoogtevrees, dus echt niet dat ik op die steiger stap. đŸ˜‰ Vanuit huis help ik op mijn manier mee en dan komt het vast ook wel in orde.

Ik heb al wel gemerkt dat ik straks mijn hele huis mag gaan stofzuigen, stoffen en poetsen. Wat een bende zeg. Maar het resultaat is prachtig en daar doen we het voor. We zijn van bruin en geel naar wit en antraciet gegaan.

Alle ramen en deurposten zijn wit en alle deuren hebben we antraciet geverfd. Dat is even een opknapper! Wij gebruikten hiervoor Wijzonol Extreem Dekkend grondlak en hoogglanslak. De beschrijving belooft ons een dekking van 10 jaar dus voorlopig zijn we er wel van af. Het liefst zouden we dan kiezen voor kunstof kozijnen.

Hoe is de staat van jouw schilderwerk? Doe je dit zelf of besteden jullie dit uit? Ik hoor graag van je!

Reacties

 1. Dat ziet er heel mooi uit zeg! Fijn dat je energie hiervoor hebt. Toch best druk met een baby erbij. Drinkt hij 's nachts ook nog of kun je doorslapen?
  Succes met klussen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het moest gebeuren. Wel rommelige weken maar ach dan is het gedaan! We hebben een doorslaper, zo ontzettend fijn. Meestal zo'n 9/10 uur. Heerlijk! Het manneke is een rustig tevreden kereltje.

   Verwijderen
 2. Ik hoop dat jullie niet in de zon staan te schilderen, want dan heb je grote kans dat het volgend jaar afbladdert. Je loopt dat risico sowieso wel, want bij voor schilderwerk buiten is de ideale temperatuur tussen 15 en 25 graden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook een klusweek achter de rug, al het houtwerk en glaswerk is vervangen voor kunststof en hr++. Een grote bende was het, maar het was zeker de moeite meer dan waard. Van mij mag de zomer nog heel lang duren, maar ik ben ook erg benieud naar de komende winter en wat het hier met de temperatuur in huis gaat doen nu alles goed geĂ¯soleerd is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou dat snap ik! Zal er vast ook prachtig uit zien. Hahah, heel herkenbaar. Die besparing is ook wel erg leuk om straks op te merken.

   Verwijderen
 4. Mijn man heeft een klusbedrijf en zegt dat het beslist niet betekend dat je 10 jaar niet hoeft te schilderen. Jaarlijks onderhoud is zeker aan te raden.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.

Schuldenvrij!

Nou ja, niet helemaal. We hebben natuurlijk nog de hypotheek. Maar sinds gisteren zijn we schuldenvrij bij onze schoonouders!

Naar aanleiding van een tip van Mom4life heb ik besloten om mijn gegevens bij de belastingdienst ten goede van de kinderopvangtoeslag aan te passen. Ik moest twee jaar achter elkaar terug betalen. Dit jaar gaf ik beduidend minder uren op.

Vorige week kreeg ik de jaaropgave per mail binnen. Hierin stond vermeld dat ik voor 1 mei contact op moest nemen indien er te weinig uren opgegeven waren.

En zo stond er gisteren opeens bijna €1.900,- op mijn rekening! Met nog €1.250,- af te lossen bij schoonouders besloten we dit bedrag gelijk over te maken en de rest over te maken naar de spaarrekening.

Een heerlijk gevoel. Op naar het aflossen op de hypotheek. Een mail met een aantal vragen is al verzonden naar de hypotheekverstrekker. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, ik houd jullie uiteraard op de hoogte.