Doorgaan naar hoofdcontent

Verjaardag

Twee weken terug was man jarig, op een woensdag. Aangezien ik dan vrij ben besloten we het op de dag zelf te vieren. Iedere verjaardag verbaas ik me er over hoeveel werk en hoe duur de voorbereiding is. Daarom probeerde ik dit keer een andere aanpak.

Geld terug acties
Iedere maand maak ik gebruik van de geld terug acties van Scoupy en Kortingisleuk.nl. De producten die ik voor de verjaardag kon gebruiken zette ik apart. Zo had ik dit keer een gratis fles Coca Cola zero en twee pakken Crystal Clear van €0,25 per stuk. Daarnaast kochten we voor een feestje boodschappen waarbij een aantal artikelen zaten waarvan de tweede gratis was. Deze mocht ik mee naar huis nemen.

Voorraad
Verder hanteer ik een boodschappenbudget, op de momenten dat ik nog wat ruimte had binnen dit bedrag heb ik (houdbare) producten gekocht voor de voorraad. Hierdoor heb ik maar weinig extra hoeven kopen voor de visite.

Zelf maken
Het voornemen wat me het meeste tijd gekost heeft is het maken van de taarten. Man moest ook trakteren op zijn werk en dit waren we even vergeten. Op dinsdag deed ik zoals gebruikelijk boodschappen toen hij me belde met de opmerking dat hij wel een zelfgemaakte appeltaart wilde trakteren. Om het mezelf gemakkelijk te maken kocht ik (eenmalig ;-)) twee pakjes appeltaartmix. In de middag heb ik een boterkoek en een appeltaart gemaakt die man de volgende ochtend trakteerde. Ik kreeg een halve boterkoek terug, de rest was al op. Hier kon ik dus niet mee aankomen bij de visite van die avond. Dus maakte ik woensdagmiddag nog een appeltaart en boterkoek.

De kosten deze week aan boodschappen vielen als nog enigszins tegen. Ik kocht voor €79,71 boodschappen. Het dubbele dus wat ik normaal kwijt ben aan boodschappen. Hier zat dan wel weer een dure krat bier bij, welke voorlopig nog niet op is. Mijn schoonouders aten op de woensdag ook gezellig mee, hiervoor werd ook extra ingekocht. Voor een verjaardag ben je ook altijd geneigd om meer te kopen zodat je in ieder geval niet zonder komt te zitten. Er bleek dus weer genoeg over, ik gaf afgelopen week maar €25,10 aan boodschappen uit. Dus al met al gaf ik €25,00 extra uit voor deze verjaardag, wat betekend dat ik deze aanpak ook bij mijn verjaardag zal proberen te hanteren.

Hoe pakken jullie het aan bij verjaardagen? Vieren jullie ze soms samen om zo de kosten en drukte te beperken? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Bij ons zijn de kosten ook altijd hoger in weken van verjaardagen. Maar zelf bakken helpt zeker.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar dus, de tijd die ik er in stop om te bakken neem ik dan maar voor lief. Als je dat omrekent kun je misschien beter kopen. ;-)

   Verwijderen
 2. Ja meer kosten idd. Wij vieren ook verjaardagen samen, als het een beetje bij elkaar in de buurt valt. Scheelt.
  Bovendien houd ik me nu echt aan het lijstje. Dat scheelt diverse zakken chips over en nog meer zooi waar je alleen dik van wordt..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een lijstje helpt hier ook heel erg. Ik heb al gemerkt dat je (bij onze visite) genoeg hebt aan een zak chips, een zak zoute stokjes, een zak spekjes en een zak borrelnootjes. Dit is wel weer anders op een verjaardag in een weekend. Dan gaat er bijvoorbeeld ook meer drank doorheen. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 3. Oh dochters verjaardag was ook een portemonnee klappertje. Ik koop altijd veeeeel te veel. Kwarktaart en tiramisu hebben we zelf gemaakt, appeltaartje gekocht. Vreterij voor een weeshuis, iedereen bleef lunchen en aten ook 's avonds nog mee. Het was heel erg gezellig, dus ik heb het er graag voor over.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou daar heb je gelijk in. Ik koop niet zozeer te veel maar vind het ontzettend gezellig en vraag dan ook altijd familie om mee te eten. Dat maakt die kosten wel weer goed. ;-)

   Verwijderen
 4. Do you love Coke or Pepsi?
  ANSWER THE POLL and you could get a prepaid VISA gift card!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.