Doorgaan naar hoofdcontent

Verjaardag

Twee weken terug was man jarig, op een woensdag. Aangezien ik dan vrij ben besloten we het op de dag zelf te vieren. Iedere verjaardag verbaas ik me er over hoeveel werk en hoe duur de voorbereiding is. Daarom probeerde ik dit keer een andere aanpak.

Geld terug acties
Iedere maand maak ik gebruik van de geld terug acties van Scoupy en Kortingisleuk.nl. De producten die ik voor de verjaardag kon gebruiken zette ik apart. Zo had ik dit keer een gratis fles Coca Cola zero en twee pakken Crystal Clear van €0,25 per stuk. Daarnaast kochten we voor een feestje boodschappen waarbij een aantal artikelen zaten waarvan de tweede gratis was. Deze mocht ik mee naar huis nemen.

Voorraad
Verder hanteer ik een boodschappenbudget, op de momenten dat ik nog wat ruimte had binnen dit bedrag heb ik (houdbare) producten gekocht voor de voorraad. Hierdoor heb ik maar weinig extra hoeven kopen voor de visite.

Zelf maken
Het voornemen wat me het meeste tijd gekost heeft is het maken van de taarten. Man moest ook trakteren op zijn werk en dit waren we even vergeten. Op dinsdag deed ik zoals gebruikelijk boodschappen toen hij me belde met de opmerking dat hij wel een zelfgemaakte appeltaart wilde trakteren. Om het mezelf gemakkelijk te maken kocht ik (eenmalig ;-)) twee pakjes appeltaartmix. In de middag heb ik een boterkoek en een appeltaart gemaakt die man de volgende ochtend trakteerde. Ik kreeg een halve boterkoek terug, de rest was al op. Hier kon ik dus niet mee aankomen bij de visite van die avond. Dus maakte ik woensdagmiddag nog een appeltaart en boterkoek.

De kosten deze week aan boodschappen vielen als nog enigszins tegen. Ik kocht voor €79,71 boodschappen. Het dubbele dus wat ik normaal kwijt ben aan boodschappen. Hier zat dan wel weer een dure krat bier bij, welke voorlopig nog niet op is. Mijn schoonouders aten op de woensdag ook gezellig mee, hiervoor werd ook extra ingekocht. Voor een verjaardag ben je ook altijd geneigd om meer te kopen zodat je in ieder geval niet zonder komt te zitten. Er bleek dus weer genoeg over, ik gaf afgelopen week maar €25,10 aan boodschappen uit. Dus al met al gaf ik €25,00 extra uit voor deze verjaardag, wat betekend dat ik deze aanpak ook bij mijn verjaardag zal proberen te hanteren.

Hoe pakken jullie het aan bij verjaardagen? Vieren jullie ze soms samen om zo de kosten en drukte te beperken? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Bij ons zijn de kosten ook altijd hoger in weken van verjaardagen. Maar zelf bakken helpt zeker.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar dus, de tijd die ik er in stop om te bakken neem ik dan maar voor lief. Als je dat omrekent kun je misschien beter kopen. ;-)

   Verwijderen
 2. Ja meer kosten idd. Wij vieren ook verjaardagen samen, als het een beetje bij elkaar in de buurt valt. Scheelt.
  Bovendien houd ik me nu echt aan het lijstje. Dat scheelt diverse zakken chips over en nog meer zooi waar je alleen dik van wordt..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een lijstje helpt hier ook heel erg. Ik heb al gemerkt dat je (bij onze visite) genoeg hebt aan een zak chips, een zak zoute stokjes, een zak spekjes en een zak borrelnootjes. Dit is wel weer anders op een verjaardag in een weekend. Dan gaat er bijvoorbeeld ook meer drank doorheen. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 3. Oh dochters verjaardag was ook een portemonnee klappertje. Ik koop altijd veeeeel te veel. Kwarktaart en tiramisu hebben we zelf gemaakt, appeltaartje gekocht. Vreterij voor een weeshuis, iedereen bleef lunchen en aten ook 's avonds nog mee. Het was heel erg gezellig, dus ik heb het er graag voor over.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou daar heb je gelijk in. Ik koop niet zozeer te veel maar vind het ontzettend gezellig en vraag dan ook altijd familie om mee te eten. Dat maakt die kosten wel weer goed. ;-)

   Verwijderen
 4. Do you love Coke or Pepsi?
  ANSWER THE POLL and you could get a prepaid VISA gift card!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo (vervolg)

Ik blogde gisteren over ons spaarsaldo; hoe het daar mee staat en hoe we het in willen vullen in de toekomst. Ik had niet verwacht dat er zodanig veel reacties zouden volgen, vooral niet die waarin ik uitgemaakt wordt voor leugenaar.

Bij deze wil ik benadrukken; natuurlijk willen wij de buffer omhoog, de schuld bij schoonouders zo snel mogelijk aflossen en zuinig leven. Maar daarnaast willen we ook genieten van het leven, uitkijken naar de komst van ons kindje en daar mooie foto's van hebben als ons kindje op gaat groeien. Het was onze keus om de camera aan te schaffen, de juiste keus? Laten we dat maar in het midden houden.

Ik wil iedereen bedanken voor de reacties, al zou ik het op prijs stellen wanneer ik in mijn waarde gelaten wordt.

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…