Doorgaan naar hoofdcontent

Afscheid

Woensdag 8 juni namen wij afscheid van mijn schoonzus. Een moedige, sterke meid van 31 jaar oud. Na een strijd van bijna drie jaar tegen een hersentumor heeft zij er voor gekozen om haar leven te beƫindigen. Om 17.13 overleed zij met om haar heen haar familie en schoonfamilie. Een ontzettend zwaar moment voor ons.

Afgelopen dinsdag hebben we haar begraven. Voor de begrafenis heeft ze, zoals ze altijd deed, alles tot in de puntjes voorbereid. Het was een mooie dienst, maar heftig net zoals de afsluiting op de begraafplaats.

Nu twee dagen later ben ik nog steeds lamgeslagen. Alles gaat langs me heen en ik ben zeer vermoeid. Opnieuw zitten we in deze situatie. Zeven jaar geleden, toen man en ik drie jaar een relatie hadden, overleed zijn broer. De zware tijd die erna kwam staat nog in mijn geheugen gegrift en ook nu ben ik daar weer bang voor. Van vier kinderen naar twee, hoe kun je dat aan als ouder?

Het blijft hier denk ik nog even rustig. Inspiratie heb ik momenteel niet, mijn gedachten zijn er niet bij. We gaan aandacht besteden aan ons gezin, genieten van de kleine dingen en mijn schoonouders ondersteunen. Iedereen bedankt voor jullie reacties op mijn vorige bericht. Het geeft me zeker steun.
Reacties

 1. Ik wens jullie allemaal heel erg veel sterkte toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heftig, heel veel sterkte. Recent ook 2 bekenden verloren van mijn leeftijd met ook kinderen in dezelfde leeftijd als zoontje. Het grijpt mij erg aan. Het maakt mij nog meer dankbaar voor wat ik wel heb en probeer zoveel mogelijk te genieten van alles. Veel sterkte voor jou en je familie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het maakt inderdaad ook dat ik veel bewuster ben van het moois om mij heen. Zelf kon ze zo genieten van een bloem, het simpele in het leven, een wijze les! Bedankt

   Verwijderen
 3. Ach wat heftig. Sterkte voor de familie en goed voor jezelf zorgen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!

Spaarsaldo (vervolg)

Ik blogde gisteren over ons spaarsaldo; hoe het daar mee staat en hoe we het in willen vullen in de toekomst. Ik had niet verwacht dat er zodanig veel reacties zouden volgen, vooral niet die waarin ik uitgemaakt wordt voor leugenaar.

Bij deze wil ik benadrukken; natuurlijk willen wij de buffer omhoog, de schuld bij schoonouders zo snel mogelijk aflossen en zuinig leven. Maar daarnaast willen we ook genieten van het leven, uitkijken naar de komst van ons kindje en daar mooie foto's van hebben als ons kindje op gaat groeien. Het was onze keus om de camera aan te schaffen, de juiste keus? Laten we dat maar in het midden houden.

Ik wil iedereen bedanken voor de reacties, al zou ik het op prijs stellen wanneer ik in mijn waarde gelaten wordt.