Doorgaan naar hoofdcontent

Hergebruik

In mijn kast lag al tijden een donkerblauwe broek. Niet het donkerblauw als een spijkerbroek maar echt donkerblauw. Een broek die ik bijna nooit droeg omdat de ik de kleur achteraf lastig te combineren vond. Een tijd geleden kocht ik bij de Hema zwarte textielverf. Omdat het best een gebruiksaanwijzing is - vier wasprogramma's - stelde ik het steeds uit. Vorige week nam ik eindelijk de moeite. En wat ben ik blij! De broek is prachtig egaal zwart en is nu met al mijn kleding te matchen en dat voor €7,50! Daar heb je toch geen nieuwe kwalitatief goede broek voor.

Daarnaast was onze klok in de woonkamer ook al een aantal weken kapot. We kochten de klok drie jaar geleden bij de Action. Het leek erop dat de batterij leeg was maar na vervanging van de batterij bleef hij steeds verder achter. Uiteindelijk scheelde het een uur of zes met de daadwerkelijke tijd.

Vorige week combineerde ik de boodschappen met een bezoekje aan de Action en kocht ik een klok voor €3,-. Man haalde het uurwerk eruit en zette hem weer over in onze oude klok. De klok kostte oorspronkelijk een euro of acht en lijkt heel erg op de klokken uit de series van Riverdale. Door het vervangen van het uurwerk hoefden we geen duurdere vergelijkbaar uitziende klok aan te schaffen.

Twee mooie manieren om van iets ouds weer gebruik te kunnen maken. Zouden jullie het ook zo aanpakken of kochten jullie gewoon een andere broek en een nieuwe (duurdere) klok? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ik verf regelmatig kleding maar de verf die ik gebruik behoeft geen 4 wasprogramma's. Was kledingstuk(ken) met gewone was mee, maak het na het centrifugeren weer kletsnat: verf, zout en kledingstuk in de trommel en vereist programma laten draaien + extra spoelprogramma. Dan op normale temperatuur wassen met min-of-meer zelfde kleuren. Kost 1x extra was-en spoelprogramma.
  Ik koop nooit bij Action.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt gelijk. Heel tactisch heb ik het niet aangepakt. Bedankt voor je reactie.

   Verwijderen
 2. de klok zou ik ook op zo'n manier kunnen repareren ipv meteen te vervangen, maar textiel verven begin ik niet aan. ik heb genoeg horrorverhalen gehoord over kleding die maar blijft afgeven, ondanks veel tijd en moeite tóch niet de goede kleur wordt, enz, enz.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig is het hier goed afgelopen. Draag de broek regelmatig, geeft niet af en is nog steeds goed zwart. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 3. Wat een slim idee om gewoon het uurwerk te vervangen! Die ga ik onthouden!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Slimme tips. Ik zou misschien niet zo creatief zijn..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Man kwam met het idee van de klok en ik met de verf, ach, zo vullen we elkaar allemaal aan toch? ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.