Doorgaan naar hoofdcontent

Hergebruik

In mijn kast lag al tijden een donkerblauwe broek. Niet het donkerblauw als een spijkerbroek maar echt donkerblauw. Een broek die ik bijna nooit droeg omdat de ik de kleur achteraf lastig te combineren vond. Een tijd geleden kocht ik bij de Hema zwarte textielverf. Omdat het best een gebruiksaanwijzing is - vier wasprogramma's - stelde ik het steeds uit. Vorige week nam ik eindelijk de moeite. En wat ben ik blij! De broek is prachtig egaal zwart en is nu met al mijn kleding te matchen en dat voor €7,50! Daar heb je toch geen nieuwe kwalitatief goede broek voor.

Daarnaast was onze klok in de woonkamer ook al een aantal weken kapot. We kochten de klok drie jaar geleden bij de Action. Het leek erop dat de batterij leeg was maar na vervanging van de batterij bleef hij steeds verder achter. Uiteindelijk scheelde het een uur of zes met de daadwerkelijke tijd.

Vorige week combineerde ik de boodschappen met een bezoekje aan de Action en kocht ik een klok voor €3,-. Man haalde het uurwerk eruit en zette hem weer over in onze oude klok. De klok kostte oorspronkelijk een euro of acht en lijkt heel erg op de klokken uit de series van Riverdale. Door het vervangen van het uurwerk hoefden we geen duurdere vergelijkbaar uitziende klok aan te schaffen.

Twee mooie manieren om van iets ouds weer gebruik te kunnen maken. Zouden jullie het ook zo aanpakken of kochten jullie gewoon een andere broek en een nieuwe (duurdere) klok? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ik verf regelmatig kleding maar de verf die ik gebruik behoeft geen 4 wasprogramma's. Was kledingstuk(ken) met gewone was mee, maak het na het centrifugeren weer kletsnat: verf, zout en kledingstuk in de trommel en vereist programma laten draaien + extra spoelprogramma. Dan op normale temperatuur wassen met min-of-meer zelfde kleuren. Kost 1x extra was-en spoelprogramma.
  Ik koop nooit bij Action.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt gelijk. Heel tactisch heb ik het niet aangepakt. Bedankt voor je reactie.

   Verwijderen
 2. de klok zou ik ook op zo'n manier kunnen repareren ipv meteen te vervangen, maar textiel verven begin ik niet aan. ik heb genoeg horrorverhalen gehoord over kleding die maar blijft afgeven, ondanks veel tijd en moeite tóch niet de goede kleur wordt, enz, enz.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig is het hier goed afgelopen. Draag de broek regelmatig, geeft niet af en is nog steeds goed zwart. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 3. Wat een slim idee om gewoon het uurwerk te vervangen! Die ga ik onthouden!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Slimme tips. Ik zou misschien niet zo creatief zijn..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Man kwam met het idee van de klok en ik met de verf, ach, zo vullen we elkaar allemaal aan toch? ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!

Spaarsaldo (vervolg)

Ik blogde gisteren over ons spaarsaldo; hoe het daar mee staat en hoe we het in willen vullen in de toekomst. Ik had niet verwacht dat er zodanig veel reacties zouden volgen, vooral niet die waarin ik uitgemaakt wordt voor leugenaar.

Bij deze wil ik benadrukken; natuurlijk willen wij de buffer omhoog, de schuld bij schoonouders zo snel mogelijk aflossen en zuinig leven. Maar daarnaast willen we ook genieten van het leven, uitkijken naar de komst van ons kindje en daar mooie foto's van hebben als ons kindje op gaat groeien. Het was onze keus om de camera aan te schaffen, de juiste keus? Laten we dat maar in het midden houden.

Ik wil iedereen bedanken voor de reacties, al zou ik het op prijs stellen wanneer ik in mijn waarde gelaten wordt.