Doorgaan naar hoofdcontent

Aanbieding

Iedere dinsdag heb ik een broodbestelling lopen bij de Albert Heijn. Broden van normaal €2,09 per stuk zijn dan in de aanbieding voor €5,00 per drie. Nu zoon ook meergranenbrood eet hebben we echt drie broden per week nodig. Wekelijks besparen we €1,27 met deze aanbieding.

Op zondagavond ga ik altijd met mijn kladblokje en telefoon op de bank zitten en zoek ik in de AH-app de Bonus aanbiedingen op. Vorige week was het brood in de aanbieding, twee broden voor €3,00. Drie broden voor €4,50 dus, een extra besparing van €0,50 bovenop de €1,27 die we normaal al hebben.

Gelukkig was de diepvries aardig leeg en kocht ik twaalf broden. Hiervoor betaalden we €18,00, een grote aanslag op ons weekbudget, maar we bespaarden ook €7,08. Bijkomend voordeel is dat ik drie weken geen brood hoef te halen en dus niet aan de dinsdag vast zit met mijn boodschappen. We hebben best wat voorraad en ik wil dit graag opmaken. Daarnaast ben ik aanstaande zaterdag jarig en moeten hiervoor ook boodschappen gedaan worden die ik graag samen met man haal.

Kijken jullie iedere week in de folders van jullie vaste supermarkt? Koop je dan ook voorraad of schaf je liever per week aan wat je op maakt? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ik leef van aanbieding naar aanbieding :)
  Brood maak ik zelf, inclusief elektriciteit voor de broodbakmachine of oven is dat een euro per brood. Ik koop meel bij de molen, in grootverpakking. De kosten van de broodbakmachine heb je er dus zo uit, de rest is winst. Winst is ook dat ik weet wat erin het brood zit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind brood uit de broodbakmachine heerlijk, mijn man helaas niet. Vandaar dat wij toch brood bij de AH aanschaffen. Het is inderdaad prettig om te weten wat er in je boterham zit, dat is bij ons dan weer niet het geval. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 2. Ik kijk alleen voor aanbiedingen bij de supermarkt waar ik toch al kom. Dingen die ik vaak gebruik (maar niet meer gebruik als er meer in huis is) sla ik dan een voorraadje in. Dingen als koffie, rijst, pasta, tomatensaus etc...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat doe ik inderdaad ook, zodra een product wat hier veel gegeten wordt in de aanbieding is schaf ik die ook meerdere keren aan. Scheelt zeker geld! Bedankt voor je reactie.

   Verwijderen
 3. Ik haal aanbiedingen die ik normaal ook zou kopen, of aanbiedingen die biologisch zijn en dan net zo duur (goedkoop) als het normale merk wat ik koop. Brood koop ik meergranen bij AH voor 0,99ct. Erg lekker, dit voordeelbrood.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, als duurdere pakken sap in de aanbieding gelijk zijn aan goedkoop sap, neem ik toch de duurdere. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 4. Ik doe het hetzelfde als jij: ik koop aanbiedingen groter in. Ik hoop altijd dat ik dan precies genoeg heb tot de volgende aanbieding.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie! Ik heb weleens begrepen dat producten iedere zes weken in de aanbieding komen. Als dat echt zo is (ik heb geen idee) dan zou je in principe precies uit kunnen komen als je weet wat je in zes weken verbruikt.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Daar is hij dan!

Het was jullie vast al opgevallen dat het hier wat stiller was dan gewoonlijk. Op woensdag 2 mei is onze tweede zoon geboren! Na een vlotte bevalling, een dag na uitgerekende datum, mochten we hem welkom heten.

Het gaat heel goed met ons, in vergelijking met mijn vorige bevalling was het dit keer een meevaller. Ik ben al weer op de been en zoon doet het ontzettend goed. Ook grote broer geniet, hij is zo trots, fantastisch om te zien. Zoon nr. 2 is een kopietje van zoon nr. 1. Zo bijzonder om te zien!

We gaan lekker genieten van ons gezin en zodra ik weer inspiratie heb, zal ik hier ook weer mijn blogs delen.

Fijn pinksterweekend allemaal!