Badmode

Tegenwoordig zwem ik regelmatig. Nu het mooi weer is, het buitenbad in het dorp geopend is en er een zwembadje in onze tuin staat bijna iedere dag. Laatst ging ik met zoon zwemmen in het buitenbad en daar brak het bandje van mijn bikini. De bikini die ik droeg had ik al een aantal jaar en het ringetje wat het bandje aan de cup bevestigde was waarschijnlijk verteerd. Van de mevrouw bij het zwembad kreeg ik een paperclip en wij hebben die middag gewoon nog gezellig gezwommen.

Thuis in het badje maakt de paperclip me niet uit, maar het was echt wel noodzaak om een nieuwe bikini te bestellen. Voor mij met een grote cupmaat is deze tijd van het jaar eigenlijk de verkeerde tijd voor het vervangen van mijn badmode. Ik deed er ook zeker een paar Google-sessies over voordat ik een geschikte bikini met beugel vond. Veel badmode wordt al in het voorjaar te koop aangeboden en de grote maten zijn ook vrij snel uitverkocht.

Cupmaat 100D is toch een lastige maat, een beugelbikni is voor mij de beste keuze. Waar ik me altijd over verbaas is dat veel merken reclame maken voor grote maten en daar dan triangeltopjes en bandeaubikini's aanbieden. Deze bikini's zijn voor mij absoluut geen optie en bieden niet de ondersteuning die noodzakelijk is. Waarschijnlijk iets waar ik me nog vaak over zal verbazen. 

Ik kocht een simpele zwarte bikinitop mét beugel en een zwart met wit gevlekt broekje. Hiervoor betaalde ik €68,00, verzendkosten werden niet gerekend. Dat is nog een nadeel van een grotere maat, vaak moet uitgeweken worden naar een duurder exemplaar.

Ik ga er van uit dat ik voorlopig weer voorzien ben. Vinden jullie het lastig om badmode te kopen? Ik hoor graag van jullie.

Reacties

  1. Ja, ik vind het ook een drama. Ik snap die triangeldingen ook niet. Volgens mij werkt dat alleen maar met een hele kleine maat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja ik heb 80c en ik heb ook liever een stevig topje erbij. Ik heb een sportbadpak gekocht!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja ik heb 80c en ik heb ook liever een stevig topje erbij. Ik heb een sportbadpak gekocht!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb 75D met verder een maatje 38 en ik heb ook een sportbadpak gekocht. Een speedo met shapecorrectie. Geweldig, je krijgt er een totaal ander figuur door.ik vertoon me niet meer in bikini (ben niet zo jong meer) en dit is een goed alternatief

      Verwijderen
  4. Ik draag ook alleen nog maar badpakken.
    Vreselijk moeilijk om te slagen met onder maat 40 en boven 46/48.
    Of boven puilt de boel eruit of onder lubbert alles.
    Bleggghhh. Ben altijd maar zuinig op mijn badpakken als ik er eens een heb die past.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik draag enkel badpakken en die vind je makkelijk (al is het weeral een aantal jaren geleden dat ik er nog een nieuw kocht want ik gebruik ze zelden). BH's of bikini's bestellen lijkt me ook zo'n gedoe.Dat zou ik toch liever passen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik draag wel bikini's en dan voornamelijk triangel topjes, mede door mn kleine cupmaat. Van boven kan ik maat 36/38 aan en van onder moet ik maat 40 hebben. Dus best lastig om een leuke goed zittende bikini te kopen. Setjes laat ik gelijk al hangen, de bovenstukjes zijn altijd te ruim....

    Gr. Boukje

    BeantwoordenVerwijderen
  7. heel herkenbaar.. 75/80 E is ook lastig.. idd het moet goed zitten en goede ondersteuning bieden, dus kan t niet overal kopen.. en ik hou niet van felle kleurtjes, maar iets neutraals (donkerblauw/bruin/donkergroen of zwart) en ik vindt t meestal veeeeel te duur.. :( lastig dus.. ;) ben ook toe aan t een nieuwe bikini en zwempak, maar stel t steeds uit..

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Losse ringetjes zijn in een goede hand/naaiwinkel ook te koop in verschillende maten. Hiermee kun je de "oude "bikini mee herstellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ooit gehoord van Bravissimo? Een Engelse site met bh's en badmode voornamelijk voor grote cupmaten. Heb geen aandelen, maar bestel en slaag er goed. Verkopen het hele jaar door badmode.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.