Doorgaan naar hoofdcontent

Waterverbruik

Door onze verhuizing kregen we opnieuw een eindafrekening voor ons waterverbruik in het huurhuis. Ons termijnbedrag stond op €15,-. Sinds 18 april 2016 tot en met 23 januari 2017 verbruikten wij 88m3.

Aan voorschotten betaalden we in totaal €105,00. De eindafrekening kwam neer op €130,30 en dus wordt er nog €25,30 afgeschreven. Dan is het oude huis weer voor een deel afgesloten.

Het voorschot van de vorige bewoners van ons koophuis stond op €12,00. Omdat we nu bij moesten betalen heb ik besloten om het voorschot te verhogen naar €20,00. Liever te veel betalen en aan het eind nog wat terug krijgen.

Er zijn nog wel wat waterbesparende maatregelen getroffen. We kochten een nieuwe Miele wasmachine in plaats van onze tweedehandse gekregen wasmachine. Daarnaast liep er in het huurhuis een wc constant door. In de koopwoning werken de toiletten naar behoren, dus ik verwacht dat dit ook gaat schelen.

Wat betreft het verbruik in de badkamer, hier zal ook het een en ander veranderen. Van een groot hoekbad naar een smal gietijzeren bad zal er minder in bad gegaan worden en wanneer er wel in bad gegaan wordt zal er heel wat minder water nodig zijn om het te vullen. Ik ben benieuwd, we wachten het weer af.

Zijn er bij jullie nog veranderingen mbt het waterverbruik? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Zo'n constant doorlopende WC scheelt behoorlijk.
  Ik voerde hier wat kleine aanpassingen door, die positief doorwerken op het waterverbruik. Zo ligt er een literfles met water in de stortbak van het toilet. Ook zitten er een soort dopjes in de kranen die ervoor zorgen dat er minder water uit de kraan komt, met toch een goede straal.

  Hopelijk is het waterverbruik in je nieuwe huis lager.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop het ook! We wachten het af. Die fles water zouden we ook nog in het toilet boven kunnen doen. Eens even navragen bij man. ;-)

   Verwijderen
 2. Een van mijn zoons werkt sinds oktober niet meer thuis en ik denk dat dat een stuk scheelt op ons waterverbruik. Nu zijn er nog twee volwassenen continu thuis, mijn man werkt op vrijdag vaak thuis. Wij hebben 17 kub minder verbruikt en zaten nu op een verbruik van 149. Vind ik best netjes met vier volwassenen. We willen tzt het toilet op de badkamer vervangen want die heeft geen spoelstop. Het water in onze woonplaats is erg hard en daar wordt wat aan gedaan. Daar wachten we op. We spoelen het toilet vaak door met opgevangen douchewater, water uit kruiken, het ligbad gebruiken we niet, heb geen vaatwasser en was alleen af als er voldoende afwas staat. Dat laatste is niet altijd handig want eenmaal daags een afwas voor vier personen is best groot.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook heel netjes! En je doet al veel om je waterverbruik te beïnvloeden. Succes!

   Verwijderen
 3. Wij met een gezin van 4, dit jaar 134 m3. Vorig jaar nog 145 m3. Hopelijk kunnen we het volgend jaar onder de 134 m3 krijgen, maar we krijgen een derde kindje dus ben benieuwd of het gaat lukken..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een goede dalende lijn! Maar ik kan me best voorstellen dat het niet haalbaar is. Voor een klein kindje is best wel wat water nodig.

   Verwijderen
 4. 2 personen al 10 jaar <20m3, Geen bad, wel een vaatwasser, geen tuin. Zal mij benieuwen hoe het gaat als kind een puber wordt dan schijnen ze meer water te gaan verbruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is erg netjes! Het schijnt dat je douche dan inderdaad iets langer bezet is. Haha

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.