Waterverbruik

Door onze verhuizing kregen we opnieuw een eindafrekening voor ons waterverbruik in het huurhuis. Ons termijnbedrag stond op €15,-. Sinds 18 april 2016 tot en met 23 januari 2017 verbruikten wij 88m3.

Aan voorschotten betaalden we in totaal €105,00. De eindafrekening kwam neer op €130,30 en dus wordt er nog €25,30 afgeschreven. Dan is het oude huis weer voor een deel afgesloten.

Het voorschot van de vorige bewoners van ons koophuis stond op €12,00. Omdat we nu bij moesten betalen heb ik besloten om het voorschot te verhogen naar €20,00. Liever te veel betalen en aan het eind nog wat terug krijgen.

Er zijn nog wel wat waterbesparende maatregelen getroffen. We kochten een nieuwe Miele wasmachine in plaats van onze tweedehandse gekregen wasmachine. Daarnaast liep er in het huurhuis een wc constant door. In de koopwoning werken de toiletten naar behoren, dus ik verwacht dat dit ook gaat schelen.

Wat betreft het verbruik in de badkamer, hier zal ook het een en ander veranderen. Van een groot hoekbad naar een smal gietijzeren bad zal er minder in bad gegaan worden en wanneer er wel in bad gegaan wordt zal er heel wat minder water nodig zijn om het te vullen. Ik ben benieuwd, we wachten het weer af.

Zijn er bij jullie nog veranderingen mbt het waterverbruik? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. Zo'n constant doorlopende WC scheelt behoorlijk.
    Ik voerde hier wat kleine aanpassingen door, die positief doorwerken op het waterverbruik. Zo ligt er een literfles met water in de stortbak van het toilet. Ook zitten er een soort dopjes in de kranen die ervoor zorgen dat er minder water uit de kraan komt, met toch een goede straal.

    Hopelijk is het waterverbruik in je nieuwe huis lager.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik hoop het ook! We wachten het af. Die fles water zouden we ook nog in het toilet boven kunnen doen. Eens even navragen bij man. ;-)

      Verwijderen
  2. Een van mijn zoons werkt sinds oktober niet meer thuis en ik denk dat dat een stuk scheelt op ons waterverbruik. Nu zijn er nog twee volwassenen continu thuis, mijn man werkt op vrijdag vaak thuis. Wij hebben 17 kub minder verbruikt en zaten nu op een verbruik van 149. Vind ik best netjes met vier volwassenen. We willen tzt het toilet op de badkamer vervangen want die heeft geen spoelstop. Het water in onze woonplaats is erg hard en daar wordt wat aan gedaan. Daar wachten we op. We spoelen het toilet vaak door met opgevangen douchewater, water uit kruiken, het ligbad gebruiken we niet, heb geen vaatwasser en was alleen af als er voldoende afwas staat. Dat laatste is niet altijd handig want eenmaal daags een afwas voor vier personen is best groot.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is ook heel netjes! En je doet al veel om je waterverbruik te beïnvloeden. Succes!

      Verwijderen
  3. Wij met een gezin van 4, dit jaar 134 m3. Vorig jaar nog 145 m3. Hopelijk kunnen we het volgend jaar onder de 134 m3 krijgen, maar we krijgen een derde kindje dus ben benieuwd of het gaat lukken..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een goede dalende lijn! Maar ik kan me best voorstellen dat het niet haalbaar is. Voor een klein kindje is best wel wat water nodig.

      Verwijderen
  4. 2 personen al 10 jaar <20m3, Geen bad, wel een vaatwasser, geen tuin. Zal mij benieuwen hoe het gaat als kind een puber wordt dan schijnen ze meer water te gaan verbruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is erg netjes! Het schijnt dat je douche dan inderdaad iets langer bezet is. Haha

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.