Doorgaan naar hoofdcontent

Budget uitdaging, eindstand

Eerder legde ik mezelf een budget op voor de boodschappen. Ik wilde vier weken lang uitkomen met €50,- per week.

Wat deed ik om hierbij in de buurt te komen? Zoals altijd maakte ik een weekmenu. Op zondagavond kijk ik in mijn kastjes en aan de hand van de AH-app wordt er een boodschappenlijstje gemaakt.

Het weekmenu wordt dus gebaseerd op de aanbiedingen en de inhoud van de kast en diepvries. Onze broodbestelling ligt iedere dinsdag klaar, drie broden voor €5,-. Samen met drie pakken melk en twee pakken pap vormt dit de basis van mijn boodschappenlijst. Geen uitzondering.

Wat gaf ik deze weken uit? Week 1; €55,23. Week 2; €72,01. Week 3; €53,75 en week 4; €71,56. In totaal €53,55 te veel.

Waar ligt dit aan? Geen smoesjes; een paar keer gebrek aan zin om te koken leverde een supermarktbezoek op waarbij we ons te goed deden aan lekker, gemakkelijk eten. Dit gebeurde twee keer in die vier weken en dat is terug te zien in de eindbedragen.

Daarnaast hebben we nog een keer per week eters gehad. Ik vind het ontzettend gezellig om met vrienden en familie te eten. Er staat dan niet zozeer iets bijzonders op tafel, maar ook al eet je pasta of pannekoeken, je hebt toch extra ingrediënten nodig. Bij het eten hoort ook drinken en ik denk ook dat dit een grote kostenpost is. Zelf drinken we water, siroop en fruitsapjes (zelfgemaakt).  Zodra er visite komt wordt er sap of frisdrank gekocht.

Is het een drama dat ik het budget niet gehaald heb? Nee, zeker niet. Ik bespaarde zelfs zo'n €15,- aangezien mijn normale week budget €70,- is.

Ga ik er mee verder? Natuurlijk blijf ik opletten,  maar zoals je ziet heb ik het niet een keer gehaald. Werkt naar mijn mening alleen maar demotiverend.

Met kerst en oud en nieuw in het vooruitzicht heb ik met mezelf af gesproken dat het allemaal wel minder sober mag. Lekkere afbakbroodjes, een hapje en een drankje voor tussendoor. De komende twee weken zal het totaalbedrag van de jaarlijkse boodschappen waarschijnlijk nog een flinke opkikker krijgen.

Hoe gaat het met jullie budget? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. Jammer dat het niet gelukt is. Maar een beetje balans mag wel toch?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou zeker wel! Ik blijf opletten maar €50,- blijkt voor ons niet haalbaar.

      Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!

Spaarsaldo (vervolg)

Ik blogde gisteren over ons spaarsaldo; hoe het daar mee staat en hoe we het in willen vullen in de toekomst. Ik had niet verwacht dat er zodanig veel reacties zouden volgen, vooral niet die waarin ik uitgemaakt wordt voor leugenaar.

Bij deze wil ik benadrukken; natuurlijk willen wij de buffer omhoog, de schuld bij schoonouders zo snel mogelijk aflossen en zuinig leven. Maar daarnaast willen we ook genieten van het leven, uitkijken naar de komst van ons kindje en daar mooie foto's van hebben als ons kindje op gaat groeien. Het was onze keus om de camera aan te schaffen, de juiste keus? Laten we dat maar in het midden houden.

Ik wil iedereen bedanken voor de reacties, al zou ik het op prijs stellen wanneer ik in mijn waarde gelaten wordt.