Doorgaan naar hoofdcontent

Winterbanden

Laatst publiceerde ik een lijst met daarop aankopen die wij graag nog wilden doen voor de komst van de baby. Winterbanden ontbraken hier nog op, helemaal vergeten dat dit ook een noodzakelijke uitgave zou zijn.

Man wisselt al jaren winter- en zomerbanden af. Najaar 2016 besloten we geen winterbanden aan te schaffen ivm de aankoop van ons huis. De zomerbanden zaten onder de auto bij aanschaf in oktober 2015. De banden konden nog mee maar we verwachtte dat we deze begin 2017 zouden moeten vervangen. We hebben echter zo 'netjes' gereden dat de banden in juni nog goed gekeurd werden voor de APK.

Aangezien de banden nu wel versleten bleken besloten we ze dit jaar aan te schaffen. Ik werk als service adviseuse bij een autobedrijf en kan hierdoor zelf op zoek naar de beste prijs/kwaliteit band. Naast het feit dat ik verstand van heb, levert het ook financieel voordeel op. Zo betaalden we de inkoopprijs + 5%.

In het overzicht met daarin de verwachte kosten is geen rekening gehouden met het bedrag voor de winterbanden; €328,15. Simpelweg omdat ik dit vergeten was. Het toeval wilde echter dat we ons teveel betaalde voorschot voor onze elektra dezelfde week terug kregen; €322,66. We moesten dus nog €5,49 bijleggen, wat uiteraard geen problemen opleverde.

Voorlopig rijden we op onze nieuwe winterbanden. Zomerbanden hoeven niet aangeschaft te worden. Deze hebben we nog liggen van onze vorige auto,  compleet met velg. Man kan deze dus zelf wisselen dit voorjaar, voorlopig geen kosten aan banden en arbeid!

Rijden jullie op winterbanden? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Wij hebben de all weather banden van een bekend Frans merk, deze voldoen ook prima.
  Geen gedoe met wisselen en opslag, maar als je veel door de sneeuw moet hebben winterbanden zeker een pré.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker gemakkelijk. Ik heb mijn man hier nog niet van kunnen overtuigen. ;-)

   Verwijderen
 2. Vindt ik opmerkelijk er verstand van hebben en toch kiezen voor winterbanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben all weather banden. Ons 'automannetje' zegt dat die net zo veilig zijn als echte winterbanden. Dus dat koop ik dan maar.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.

Schuldenvrij!

Nou ja, niet helemaal. We hebben natuurlijk nog de hypotheek. Maar sinds gisteren zijn we schuldenvrij bij onze schoonouders!

Naar aanleiding van een tip van Mom4life heb ik besloten om mijn gegevens bij de belastingdienst ten goede van de kinderopvangtoeslag aan te passen. Ik moest twee jaar achter elkaar terug betalen. Dit jaar gaf ik beduidend minder uren op.

Vorige week kreeg ik de jaaropgave per mail binnen. Hierin stond vermeld dat ik voor 1 mei contact op moest nemen indien er te weinig uren opgegeven waren.

En zo stond er gisteren opeens bijna €1.900,- op mijn rekening! Met nog €1.250,- af te lossen bij schoonouders besloten we dit bedrag gelijk over te maken en de rest over te maken naar de spaarrekening.

Een heerlijk gevoel. Op naar het aflossen op de hypotheek. Een mail met een aantal vragen is al verzonden naar de hypotheekverstrekker. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, ik houd jullie uiteraard op de hoogte.