Doorgaan naar hoofdcontent

Winterbanden

Laatst publiceerde ik een lijst met daarop aankopen die wij graag nog wilden doen voor de komst van de baby. Winterbanden ontbraken hier nog op, helemaal vergeten dat dit ook een noodzakelijke uitgave zou zijn.

Man wisselt al jaren winter- en zomerbanden af. Najaar 2016 besloten we geen winterbanden aan te schaffen ivm de aankoop van ons huis. De zomerbanden zaten onder de auto bij aanschaf in oktober 2015. De banden konden nog mee maar we verwachtte dat we deze begin 2017 zouden moeten vervangen. We hebben echter zo 'netjes' gereden dat de banden in juni nog goed gekeurd werden voor de APK.

Aangezien de banden nu wel versleten bleken besloten we ze dit jaar aan te schaffen. Ik werk als service adviseuse bij een autobedrijf en kan hierdoor zelf op zoek naar de beste prijs/kwaliteit band. Naast het feit dat ik verstand van heb, levert het ook financieel voordeel op. Zo betaalden we de inkoopprijs + 5%.

In het overzicht met daarin de verwachte kosten is geen rekening gehouden met het bedrag voor de winterbanden; €328,15. Simpelweg omdat ik dit vergeten was. Het toeval wilde echter dat we ons teveel betaalde voorschot voor onze elektra dezelfde week terug kregen; €322,66. We moesten dus nog €5,49 bijleggen, wat uiteraard geen problemen opleverde.

Voorlopig rijden we op onze nieuwe winterbanden. Zomerbanden hoeven niet aangeschaft te worden. Deze hebben we nog liggen van onze vorige auto,  compleet met velg. Man kan deze dus zelf wisselen dit voorjaar, voorlopig geen kosten aan banden en arbeid!

Rijden jullie op winterbanden? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Wij hebben de all weather banden van een bekend Frans merk, deze voldoen ook prima.
  Geen gedoe met wisselen en opslag, maar als je veel door de sneeuw moet hebben winterbanden zeker een pré.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker gemakkelijk. Ik heb mijn man hier nog niet van kunnen overtuigen. ;-)

   Verwijderen
 2. Vindt ik opmerkelijk er verstand van hebben en toch kiezen voor winterbanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben all weather banden. Ons 'automannetje' zegt dat die net zo veilig zijn als echte winterbanden. Dus dat koop ik dan maar.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.