Doorgaan naar hoofdcontent

Aflossen

Voor het einde van het jaar wilde ik graag nog een bedrag overmaken naar (schoon)ouders. Met een aflossing van €250,- komen we onder de €19.000,-, namelijk op €18.750,-. Dit jaar lostten we in totaal €1.250,- af.

Ik had graag gezien dat het totaal hoger was, maar met een verhuizing achter de rug en het klussen wat nog steeds geld kost is dit alsnog een prachtig bedrag. Daarnaast kochten we dit jaar een nieuwe garagedeur en daar ging ons complete vakantiegeld (en een deel van het spaargeld) naar toe.

De afspraak was om af te lossen in stappen van €250,-. Ik denk dat ik voor ga stellen om iedere maand €100,- af te lossen, plus alle extra's.

Hoe gaat het met het aflossen van jullie schulden? Nog voornemens voor het nieuwe jaar? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. In hoeveel tijd moet je het afgelost hebben? Ik zou het persoonlijk fijner vinden om in grotere stappen af te lossen. Dus 500€ bijv. Omdat het dan overzichtelijker blijft voor beide partijen. Ook als je ooit moet bewijzen aan de belastingdienst is het niet fijn als je elke 100€ moet opzoeken en verantwoorden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar heb je gelijk in! Maar dat zit in mijn hoofd denk ik.. €250,- kun je makkelijker missen dan €500,- en dit duurt dan weer langer. En iedere daling van het totaalbedrag vind ik fijn om te zien! We hebben niet zozeer een termijn afgesproken. Al willen we dit zelf natuurlijk niet op laten lopen. Mijn vakantiegeld zal ook naar deze schuld gaan, net zoals de extra inkomsten. Hopelijk afgelost voor 2022.

      Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.

Schuldenvrij!

Nou ja, niet helemaal. We hebben natuurlijk nog de hypotheek. Maar sinds gisteren zijn we schuldenvrij bij onze schoonouders!

Naar aanleiding van een tip van Mom4life heb ik besloten om mijn gegevens bij de belastingdienst ten goede van de kinderopvangtoeslag aan te passen. Ik moest twee jaar achter elkaar terug betalen. Dit jaar gaf ik beduidend minder uren op.

Vorige week kreeg ik de jaaropgave per mail binnen. Hierin stond vermeld dat ik voor 1 mei contact op moest nemen indien er te weinig uren opgegeven waren.

En zo stond er gisteren opeens bijna €1.900,- op mijn rekening! Met nog €1.250,- af te lossen bij schoonouders besloten we dit bedrag gelijk over te maken en de rest over te maken naar de spaarrekening.

Een heerlijk gevoel. Op naar het aflossen op de hypotheek. Een mail met een aantal vragen is al verzonden naar de hypotheekverstrekker. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, ik houd jullie uiteraard op de hoogte.