Doorgaan naar hoofdcontent

Aflossen

Voor het einde van het jaar wilde ik graag nog een bedrag overmaken naar (schoon)ouders. Met een aflossing van €250,- komen we onder de €19.000,-, namelijk op €18.750,-. Dit jaar lostten we in totaal €1.250,- af.

Ik had graag gezien dat het totaal hoger was, maar met een verhuizing achter de rug en het klussen wat nog steeds geld kost is dit alsnog een prachtig bedrag. Daarnaast kochten we dit jaar een nieuwe garagedeur en daar ging ons complete vakantiegeld (en een deel van het spaargeld) naar toe.

De afspraak was om af te lossen in stappen van €250,-. Ik denk dat ik voor ga stellen om iedere maand €100,- af te lossen, plus alle extra's.

Hoe gaat het met het aflossen van jullie schulden? Nog voornemens voor het nieuwe jaar? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. In hoeveel tijd moet je het afgelost hebben? Ik zou het persoonlijk fijner vinden om in grotere stappen af te lossen. Dus 500€ bijv. Omdat het dan overzichtelijker blijft voor beide partijen. Ook als je ooit moet bewijzen aan de belastingdienst is het niet fijn als je elke 100€ moet opzoeken en verantwoorden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar heb je gelijk in! Maar dat zit in mijn hoofd denk ik.. €250,- kun je makkelijker missen dan €500,- en dit duurt dan weer langer. En iedere daling van het totaalbedrag vind ik fijn om te zien! We hebben niet zozeer een termijn afgesproken. Al willen we dit zelf natuurlijk niet op laten lopen. Mijn vakantiegeld zal ook naar deze schuld gaan, net zoals de extra inkomsten. Hopelijk afgelost voor 2022.

      Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.