Aflossen

Voor het einde van het jaar wilde ik graag nog een bedrag overmaken naar (schoon)ouders. Met een aflossing van €250,- komen we onder de €19.000,-, namelijk op €18.750,-. Dit jaar lostten we in totaal €1.250,- af.

Ik had graag gezien dat het totaal hoger was, maar met een verhuizing achter de rug en het klussen wat nog steeds geld kost is dit alsnog een prachtig bedrag. Daarnaast kochten we dit jaar een nieuwe garagedeur en daar ging ons complete vakantiegeld (en een deel van het spaargeld) naar toe.

De afspraak was om af te lossen in stappen van €250,-. Ik denk dat ik voor ga stellen om iedere maand €100,- af te lossen, plus alle extra's.

Hoe gaat het met het aflossen van jullie schulden? Nog voornemens voor het nieuwe jaar? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. In hoeveel tijd moet je het afgelost hebben? Ik zou het persoonlijk fijner vinden om in grotere stappen af te lossen. Dus 500€ bijv. Omdat het dan overzichtelijker blijft voor beide partijen. Ook als je ooit moet bewijzen aan de belastingdienst is het niet fijn als je elke 100€ moet opzoeken en verantwoorden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar heb je gelijk in! Maar dat zit in mijn hoofd denk ik.. €250,- kun je makkelijker missen dan €500,- en dit duurt dan weer langer. En iedere daling van het totaalbedrag vind ik fijn om te zien! We hebben niet zozeer een termijn afgesproken. Al willen we dit zelf natuurlijk niet op laten lopen. Mijn vakantiegeld zal ook naar deze schuld gaan, net zoals de extra inkomsten. Hopelijk afgelost voor 2022.

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.