Winterbanden

Laatst publiceerde ik een lijst met daarop aankopen die wij graag nog wilden doen voor de komst van de baby. Winterbanden ontbraken hier nog op, helemaal vergeten dat dit ook een noodzakelijke uitgave zou zijn.

Man wisselt al jaren winter- en zomerbanden af. Najaar 2016 besloten we geen winterbanden aan te schaffen ivm de aankoop van ons huis. De zomerbanden zaten onder de auto bij aanschaf in oktober 2015. De banden konden nog mee maar we verwachtte dat we deze begin 2017 zouden moeten vervangen. We hebben echter zo 'netjes' gereden dat de banden in juni nog goed gekeurd werden voor de APK.

Aangezien de banden nu wel versleten bleken besloten we ze dit jaar aan te schaffen. Ik werk als service adviseuse bij een autobedrijf en kan hierdoor zelf op zoek naar de beste prijs/kwaliteit band. Naast het feit dat ik verstand van heb, levert het ook financieel voordeel op. Zo betaalden we de inkoopprijs + 5%.

In het overzicht met daarin de verwachte kosten is geen rekening gehouden met het bedrag voor de winterbanden; €328,15. Simpelweg omdat ik dit vergeten was. Het toeval wilde echter dat we ons teveel betaalde voorschot voor onze elektra dezelfde week terug kregen; €322,66. We moesten dus nog €5,49 bijleggen, wat uiteraard geen problemen opleverde.

Voorlopig rijden we op onze nieuwe winterbanden. Zomerbanden hoeven niet aangeschaft te worden. Deze hebben we nog liggen van onze vorige auto,  compleet met velg. Man kan deze dus zelf wisselen dit voorjaar, voorlopig geen kosten aan banden en arbeid!

Rijden jullie op winterbanden? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. Wij hebben de all weather banden van een bekend Frans merk, deze voldoen ook prima.
    Geen gedoe met wisselen en opslag, maar als je veel door de sneeuw moet hebben winterbanden zeker een pré.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is zeker gemakkelijk. Ik heb mijn man hier nog niet van kunnen overtuigen. ;-)

      Verwijderen
  2. Vindt ik opmerkelijk er verstand van hebben en toch kiezen voor winterbanden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij hebben all weather banden. Ons 'automannetje' zegt dat die net zo veilig zijn als echte winterbanden. Dus dat koop ik dan maar.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.