Doorgaan naar hoofdcontent

Opruimen in juni

In juni ben ik de nesteldrang - gelukkig - nog niet kwijtgeraakt. Op maandag en donderdag is oudste zoon bij de gastouder en ben ik samen met jongste zoon. Op deze dagen doe ik de vaste klussen in het huishouden en heb ik zo af en toe ook tijd om wat extra's uit te zoeken.

Zo gaf ik deze maand in totaal zo'n zes vuilniszakken met spullen weg. Onder andere meisjeskleding, kleding van man & overige babyspullen. Ik verkocht daarnaast ook best wel weer wat via Marktplaats en Facebook. In totaal voor €66,50; onder andere voor een wipstoel, een kastje, een boek, een boxkleed en plantjes. Dit bedrag ging naar de spaarrekening.

Onze zolder en kasten worden echt leger, ik merk dit iedere dag weer. Ons huis is echt minder rommelig, steeds meer spullen krijgen een vast plekje en dit geeft weer rust in ons hoofd.

Op Marktplaats staan nog een aantal advertenties open; boeken, twee ladekasten, een voedingskussen en een bureaustoel. Ik verwacht dat hier nog wel een aantal advertenties bijkomen, het huis is tenslotte nog niet leeg!

Hoe gaat het bij jullie met het opruimen en de verkopen? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Niet zo hard! Maar ik doe nog wel regelmatig iets weg. Maar meer met het tempo van: paar kapotte speelgoedjes weg, kruiden die we niet lekker vinden, wat zooi uit de schuur etc.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook wel logisch; bezig met de keuken en zelf niet helemaal fit. Dan is ieder stapje er weer een!

   Verwijderen
 2. Dat is een mooi bedrag zeg, 66,50! Fijn als je kunt opruimen en tegelijkertijd wat geld kunt verdienen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou dat is zeker zo, al moet ik zeggen dat ik nu wel gemakkelijker iets weggeef. Weg is weg en dan geeft het mij weer rust.

   Verwijderen
 3. Ik sta te trappelen om te beginnen met opruimen! Zodra ik weer fatsoenlijk kan lopen ga ik meteen starten! Je bent goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo (vervolg)

Ik blogde gisteren over ons spaarsaldo; hoe het daar mee staat en hoe we het in willen vullen in de toekomst. Ik had niet verwacht dat er zodanig veel reacties zouden volgen, vooral niet die waarin ik uitgemaakt wordt voor leugenaar.

Bij deze wil ik benadrukken; natuurlijk willen wij de buffer omhoog, de schuld bij schoonouders zo snel mogelijk aflossen en zuinig leven. Maar daarnaast willen we ook genieten van het leven, uitkijken naar de komst van ons kindje en daar mooie foto's van hebben als ons kindje op gaat groeien. Het was onze keus om de camera aan te schaffen, de juiste keus? Laten we dat maar in het midden houden.

Ik wil iedereen bedanken voor de reacties, al zou ik het op prijs stellen wanneer ik in mijn waarde gelaten wordt.

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…