Doorgaan naar hoofdcontent

Opruimen in mei

Allereerst, bedankt voor alle felicitaties en goede wensen. Zoon is nu een maand oud en het gaat voorspoedig. Een blog hierover volgt! In mei gingen we de uitdaging weer aan; opruimen en verkopen! Ik wist niet of het ging lukken met een kleine baby, maar het voornemen was er,

Via Marktplaats verkocht ik een aantal items;
- Een ladekastje voor €10,-
- Een Maxi Cosi hoes van Koeka voor €7,-

Totale opbrengst komt op €17,-. Dit staat inmiddels weer op de spaarrekening. Er staat nog een bod open op een wipstoel van €5,-.

Verder ging er een zak kleding weg, deze zak mocht aan straat gezet en was voor het goede doel. Samen met het restant van mijn kraampakket. Speentjes die zoon niet wilde hebben gingen weg naar een zwangere vriendin.

Ik ruimde het speelgoed van zoon op en zocht het uit. Er verdwenen toch zeker wel 15 items in de vuilniszak. Daarnaast kwam er vooral heel veel  binnen aan kraamcadeaus. Zowel voor oudste als jongste zoon. Veel bruikbare, nuttige items maar ook cadeaus die ik bij mijn eigen cadeau voorraad heb gelegd. Knuffels blijken opeens een cadeau favoriet. Mijn voornemen om alleen nuttige kraamcadeaus te geven is hierbij weer onderstreept en omcirkelt.

In juni ga ik gewoon verder met het opruimen. Hoe gaat het met jullie opruimvoornemens? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Fijn dat het goed gaat! Hier wordt ook opgeruimd, maar het lijkt geen zin te hebben tussen alle verbouwingsdingen. haha. Toch gaat er langzaamaan steeds wat uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik snap dat je het overzicht zo wel kwijt kan raken, maar elk item is weer een item!

   Verwijderen
 2. Ik heb op dit moment niet zoveel tijd om echt goed op te ruimen. En die ruimte moet je wel voelen heb ik gemerkt.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker zo. Oudste zoon gaat gewoon twee dagen naar de gastouder en dit geeft mij veel ruimte.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.