Doorgaan naar hoofdcontent

Besparen op de vaste lasten

Goh wat is het stil hier. Twee kindjes is toch echt even iets anders, daarbij komend de drukte op mijn werk zorgde ervoor dat ik al geruime tijd aan het tobben ben. 

Al weken slecht slapen en veel nachtmerries. Bijkomend nog keelontsteking, zorgde ervoor dat ik nergens meer energie voor had. Tot het op mijn werk escaleerde en ik mijn mond opentrok. Alles uitgesproken en hier ben ik dan weer!

Nog niet helemaal fris maar het slapen gaat alweer voor 80% beter en daar knapt een mens van op. Tijd dus om me weer op onze financiĆ«le situatie te concentreren. 

Ik heb weer energie om me op m'n hobby te storten. Ik maakte een overzicht voor 2019 en besloot dat de vaste lasten wel naar beneden konden. 

Zo sloot ik afgelopen weekend een nieuw mobiel abonnement af voor man. Van €20,22 naar €12,- per maand. Al betaalde ik de laatste twee maanden opeens €30,22. Het nieuwe bedrag gaat in per 18-12-2018. In de lijst voor 2019 staat dan ook het nieuwe bedrag. Dit levert een besparing op van €123,78.

Verder besloot ik om de bureaukosten van de gastouder om te zetten naar een betaling per jaar in plaats van maandelijks. Er wordt dan een korting van 5% gegeven en dat scheelt ons weer €23,40 op een jaar.

De besparing op ons abonnement bij Ziggo is al in gegaan. De komende zes maanden betalen we €34,95 in plaats van €57,95. Hier schreef ik eerder een blog over: besparing van €151,75.

In november zou ik nog graag onze zorgverzekering aanpassen en het contract voor gas en energie loopt ook weer af. Hierover meer in een volgend blog. Hoe gaat het bij jullie?

Reacties

 1. Leuk weer van je te horen! Goed bezig met de vaste lasten. Hierbij weinig positieve wijzigingen wat dat betreft. Zorgverzekering ga ik uiteraard nog uitzoeken in november & idd nieuwe energieleverancier voor ons ook.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Mijn handen jeuken, ik heb er zin in. Haha, jij ook succes!

   Verwijderen
  2. Gezellig altijd, jouw blogs! Hoop dat je genoeg tijd ervoor vindt en inspiratie. En zo niet, take it easy!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!

Spaarsaldo (vervolg)

Ik blogde gisteren over ons spaarsaldo; hoe het daar mee staat en hoe we het in willen vullen in de toekomst. Ik had niet verwacht dat er zodanig veel reacties zouden volgen, vooral niet die waarin ik uitgemaakt wordt voor leugenaar.

Bij deze wil ik benadrukken; natuurlijk willen wij de buffer omhoog, de schuld bij schoonouders zo snel mogelijk aflossen en zuinig leven. Maar daarnaast willen we ook genieten van het leven, uitkijken naar de komst van ons kindje en daar mooie foto's van hebben als ons kindje op gaat groeien. Het was onze keus om de camera aan te schaffen, de juiste keus? Laten we dat maar in het midden houden.

Ik wil iedereen bedanken voor de reacties, al zou ik het op prijs stellen wanneer ik in mijn waarde gelaten wordt.