Doorgaan naar hoofdcontent

Extra inkomsten

Marktplaats en verkooppagina's op Facebook lopen momenteel erg goed. Doordat we onze zolder aan het verbouwen zijn moeten we de spullen die boven opgeslagen zijn opnieuw uitzoeken. Alles beter indelen en wat in de weg staat weg doen.

De laatste weken hebben we al veel verdiend met verkopen. Vooral kleine bedragen, we verkochten een universele bok voor een motor voor €25,- en daarnaast veel spullen voor kleine bedragen. De opbrengst van november was €109,55.

Voor december staat de teller nu op €17,00. Er staan nog heel wat spullen te koop, ik verwacht dat het nog wel meer zal worden voordat het jaar om is.

Naast de verkopen kwam er ook geld binnen via Euroclix. Ik deed een aanvraag voor uitbetaling van 10.000 clix. Eigenlijk wilde ik nog doorsparen, maar het extra geld kunnen we deze maand eigenlijk wel gebruiken. Er kwam dus €150,- extra binnen.

Ook betaalde Panelwizard zijn halfjaarlijkse vergoeding uit, de opbrengst hiervan was €8,40. De energiemaatschappij deed ook een uitbetaling; €93,19.

De opbrengsten zijn dus echt heel redelijk deze maand. Ik maakte ons vaste bedrag over naar de spaarrekening en daarnaast loste ik nog €250,00 af op onze schuld bij (schoon)ouders.

Heb jij nog extra inkomsten deze maand?

Reacties

 1. Ik zag op netflix ( tijdelijk abbonement te koop bij Aldi) een mooie docuserie:

  How to Live Mortgage Free with Sarah Beeny
  Vooral aflevering 5 lijkt me iets voor jullie.

  Hier:
  https://mortgagefreeinthree.com/the-mfin3-challenge/
  Haar verhaal.
  En hier:
  https://mortgagefreeinthree.com/breadonomics-the-frugal-philosophy/
  Haar Ted talk.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat de verkopen zo goed gaan zeg. Zo'n motorblok zou ik nooit gedacht hebben. Maar zo zie je maar weer.

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Morgen of overmogen kan ik mijn blog over de extra inkomsten publiceren. Ik wacht nog even op het overzicht van euroclix ;) Mijn maand was niet zo goed als jouwe, qua martkplaats in elk geval!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben benieuwd! Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik er momenteel gewoon héél veel op heb staan. Alles wat jongste zoon niet meer past/gebruikt gaat weg. Dat ruimt wel ontzettend op. Laatste maanden waren de advertenties maar mager. Dat is nu dus wel anders

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.