Doorgaan naar hoofdcontent

Extra inkomsten

Marktplaats en verkooppagina's op Facebook lopen momenteel erg goed. Doordat we onze zolder aan het verbouwen zijn moeten we de spullen die boven opgeslagen zijn opnieuw uitzoeken. Alles beter indelen en wat in de weg staat weg doen.

De laatste weken hebben we al veel verdiend met verkopen. Vooral kleine bedragen, we verkochten een universele bok voor een motor voor €25,- en daarnaast veel spullen voor kleine bedragen. De opbrengst van november was €109,55.

Voor december staat de teller nu op €17,00. Er staan nog heel wat spullen te koop, ik verwacht dat het nog wel meer zal worden voordat het jaar om is.

Naast de verkopen kwam er ook geld binnen via Euroclix. Ik deed een aanvraag voor uitbetaling van 10.000 clix. Eigenlijk wilde ik nog doorsparen, maar het extra geld kunnen we deze maand eigenlijk wel gebruiken. Er kwam dus €150,- extra binnen.

Ook betaalde Panelwizard zijn halfjaarlijkse vergoeding uit, de opbrengst hiervan was €8,40. De energiemaatschappij deed ook een uitbetaling; €93,19.

De opbrengsten zijn dus echt heel redelijk deze maand. Ik maakte ons vaste bedrag over naar de spaarrekening en daarnaast loste ik nog €250,00 af op onze schuld bij (schoon)ouders.

Heb jij nog extra inkomsten deze maand?

Reacties

 1. Ik zag op netflix ( tijdelijk abbonement te koop bij Aldi) een mooie docuserie:

  How to Live Mortgage Free with Sarah Beeny
  Vooral aflevering 5 lijkt me iets voor jullie.

  Hier:
  https://mortgagefreeinthree.com/the-mfin3-challenge/
  Haar verhaal.
  En hier:
  https://mortgagefreeinthree.com/breadonomics-the-frugal-philosophy/
  Haar Ted talk.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat de verkopen zo goed gaan zeg. Zo'n motorblok zou ik nooit gedacht hebben. Maar zo zie je maar weer.

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Morgen of overmogen kan ik mijn blog over de extra inkomsten publiceren. Ik wacht nog even op het overzicht van euroclix ;) Mijn maand was niet zo goed als jouwe, qua martkplaats in elk geval!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben benieuwd! Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik er momenteel gewoon héél veel op heb staan. Alles wat jongste zoon niet meer past/gebruikt gaat weg. Dat ruimt wel ontzettend op. Laatste maanden waren de advertenties maar mager. Dat is nu dus wel anders

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo (vervolg)

Ik blogde gisteren over ons spaarsaldo; hoe het daar mee staat en hoe we het in willen vullen in de toekomst. Ik had niet verwacht dat er zodanig veel reacties zouden volgen, vooral niet die waarin ik uitgemaakt wordt voor leugenaar.

Bij deze wil ik benadrukken; natuurlijk willen wij de buffer omhoog, de schuld bij schoonouders zo snel mogelijk aflossen en zuinig leven. Maar daarnaast willen we ook genieten van het leven, uitkijken naar de komst van ons kindje en daar mooie foto's van hebben als ons kindje op gaat groeien. Het was onze keus om de camera aan te schaffen, de juiste keus? Laten we dat maar in het midden houden.

Ik wil iedereen bedanken voor de reacties, al zou ik het op prijs stellen wanneer ik in mijn waarde gelaten wordt.

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…